Za utorak najavljeno svečano otvaranje izložbe “Obrisi ljudskosti” Jane Stojaković

U Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, u utorak, 30. januara, sa početkom u 19 časova, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe „Obrisi ljudskosti“ umetnice Jane Stojaković.

Prema rečima Sanje Solunac, umetnički projekat Jane Stojaković provocira, izaziva, ali istovremeno otvara prostor za razmišljanje i dijalog o ključnim pitanjima savremenog društva. Kroz svoj rad, umetnica ne samo što oslikava svoju viziju distopijske budućnosti, već i postavlja pitanja o odgovornosti pojedinca, granicama ljudske egzistencije i potrebi za očuvanjem osnovnih vrednosti ljudskosti.

Jana Stojaković trenutno završava doktorske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Master iz Likovne umetnosti stekla je na Čelsi koledžu za umetnost i dizajn, u klasi profesora Brajana Čaklija, u Londonu, na Univerzitetu umetnosti, 2009. Diplomu postdiplomskih studija dobila je na istom koledžu 2008. Diplomirala je Slikarstvo u klasi prof. Čedomira Vasića 2006. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Iste godine završila je Ženske studije pri Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu.
Članica je ULUS-a. Jana Stojaković je izlagala na preko šezdeset izložbi u zemlji i inostranstvu.

Postavka izložbe trajaće do 23. februara godine.

Redakcija

Redakcija