Za Dan Grada Sombora nekoliko sportskih događaja

U okviru manifestacije „Sombor – priča o gradu koja traje od 1749 do 2014“ održaće se i nekoliko sportskih događaja koje ćemo sada da najavimo:

Prva je u petak 16. februara na Gradskom stadionu Sombor. Organizuju se dve fudbalske utakmice pod nazivoma „Duel Stogodišnjaka“ . Za dan Grada na zelenom gradskom terenu sastaće se ekipe koje obeležavaju 100 godina postojanja a to su fudbalski klubovi „ŽAK“ iz Sombora iz „Sloga“ iz Čonoplje. Sa početkom u 11,30 sastaće se pionirske ekipe oba kluba a od 13 časova seniorske ekipe. Organizatori su Saportski savez Grada Sombora i SC „Soko“.

U subotu u 19 časova u Gradskoj hali „Mostonga“ održaće se Međunarodni MMA turnir. Ovo će biti sedmo izdanje turnira „Armmada“ koji organizuje MMA Akademija „Family Fight Team“. Učestvuju borci su iz Srbije, Grčke, Rumunije, Brazila, Irana.

U nedelju je u Gradskoj hali manifestacija pod nazivom „Vek somborskih Olimpijaca“ u okviru koje će se održati prvo zajednički trening a kasnije i meč mlađih uzrasnih kategorija somborskih rvačkih klubova „radnički“ i „Soko“. Pored dana Grada povodom za ovau manifestaciju je i obeležavanje 100 godina od prvog nastupa somborskog rvača na Olimpijadi davne 1924 u parizu. Početak je u 10 časova.

Redakcija

Redakcija