XXVII “Somborski kotlić” zakazan za subotu 22. jun

Turistička organizacija grada Sombora 22. juna organizuje tradicionalnu manifestaciju XXVII „Somborski kotlić“ na Trgu Svetog Trojstva.

Cene kotizacija su 5.500 dinara za učesnike koji se ne takmiče u kuvanju paprikaša, odnosno 6.500 dinara za takmičare. Cenom kotizacije obuhvaćeni su: jedan sto i mesta za sedenje za osam osoba, 4 kg (bruto) očišćene i isečene ribe, jedna promo majica „Somborskog kotlića“, drva za loženje i ložišno mesto. Učesnici će dobiti kupone za ribu, stolove, ložišna mesta i drva.

Riba će se, uz kupon, preuzimati 22. juna od 10 – 18 časova u ribarnici „Zlatna ribica“ na „Pijaci u lancima“. Sto i ložišno mesto će biti određeni brojem na kuponu. Drva će se preuzimati kuponom od ovlašćenih redara.

Ekipe učesnika treba sa sobom da ponesu: kotlić, lanac za kotlić, drva za potpalu, luk i začine, testo, hleb, piće, tanjire, escajg, sipaću kašiku, čaše, stolnjak i po želji dodatni aranžman za uređenje stola.

Osim predviđenog takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša i nagrada za tri najbolja po oceni stručnog žirija, organizatori manifestacije će nagraditi i tri najlepše aranžirana stola, i tri najveselija društva.

Dodatne informacije se mogu dobiti u Turističkoj organizaciji grada Sombora, Trg Svetog Đorđa 1 ili na telefon 025/434-350 ili 025/434-330, svakog radnog dana od 08 – 17 časova i subotom od 09-13 časova.

Redakcija

Redakcija