Vokovizuelnim performanskom otvorena izložba “Milan Tepavac: Antirituali”

U Gradskom muzeju Sombor otvorena je izložba „Milan Tepavac: Antirituali, Počeci multimedijalne umetnosti u Somboru“. Umetnik je nakon zvaničnog otvaranja izveo vokovizuelni inkluzivni performans pod nazivom “Suština stvari” u kom su učestvovali osim umetnika još i direktor muzeja, David Firanj i autor izložbe Čedomir Janičić.

Izložba predstavlja umetnički rad Milana Tepavca Tarina, multumedijalnog umetnika rođenog 1957. godine u Somboru. Na izložbi su prikazani Tepavčevi radovi od 1980-tih do onih nastalih posle 2000-te. Tu su: slike, crteži, predmeti-objekati, umetničke intervencije (izvedene za ovu izložbu u skladu s temom i prostorom galerije za povremena izlaganja Gradskog muzeja Sombor), video radovi, te dokumentacija na info tablama (fotografije, plakati, napisi i dr).

Na otvaranju izložbe prisustvovali su: sekretarka Vlade APV Dušanka Golubović, članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov, sekretarka Skupštine Grada Sombora Danijela Dubaić i Branislav Svorcan, pomoćnik Gradoonačelnika za oblast investicija i međunarodne saradnje.

foto: Milan Đurđević

Redakcija

Redakcija