(VIDEO) Za petak zakazan Sajam zapošljavanja u Somboru

Posle prvog Sajma zapošljavanja održanog u Kuli, Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Sombor najavljuje i drugi ovogodišnji sajam koji će se održati u Somboru 23. septembra.

Novi sajam koji će se održati u petak u velikoj Sali SC „Soko“ bio je tema današnjeg sastanka u Gradskoj upravi u kojem su učestvovali gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i predstavnici Nacionalne služba za zapošljavanje, filijala Sombor Gordana Predojić i Radomirka Žiža. Posle sastanka sagovornici su se obratili medijima i najavili Sajam zapošljavanja na kojem će biti preko 30 poslodavaca koji će iskazati potrebu za preko 500 slobodnih radnih mesta.

„U petak u Sokolskom domu organizujemo veliki jesenji Sajam zapošljavanja gde očekujemo i veliki broj poslodavaca koji su sa zadovoljstvom prihvatili učešće na ovom sajmu i iskazali potrebu za preko 500 slobodnih radnih mesta. Naglasila bih da je najveći broj lica koja ovog puta na sajmu mogu da nađu zaposlenje su lica u operativnom delu, dakle u direktnoj proizvodnji i nezavisno od stepena i vrste obrazovanja“ rekla je Radomirka Žiža, NSZ Filijala Sombor

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković se prvo zahvalio na izuzetno dobroj saradnji, ne samo za organizaciju ovog sajma, nego uopšte sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, filijala Sombor. Zajedno se radi veoma uspešno već niz godina, na poslovima samozapošljavanja što je značajna stvar za sve somborce koji planiraju neki soptveni biznis istakao je gradonačelnik Sombora.

„Zadovoljstvo mi je što će na sajmu biti prisutno preko 30 poslodavaca i što ćemo u ponudi imati preko 500 slobodnih radnih mesta iz različitih privrednih grana i različitih profila, i želeo bih da naglasim da je to samo jedan od načina da omogućimo našim sugrađanima da, pre svega, obave razgovore sa poslodovcima koji će se naći na sajmu, da predaju svoje radne biografije i naravno, da započnu svoj radni odnos. Ja bi dodao da nas u narednim nedeljama očekuje i uručenje ugovora za samozapošljavanje i novo zapošljavanje, jedan veoma bitan projekat između Grada Sombora i Nacionalne službe za zapošljavanje, u pitanju je 46 ugovora. Siguran sam da i ovih novih 46 radnih mesta u našem gradu sigurno će značiti našim sugrađanima. Svako novo radno mesto je svakako prilika za svakog našeg sugrađanina i to je ono na čemu svi mi radimo i za šta se svi mi borimo. Zato bih još jednom apelovao na sve naše sugrađane koji su u potrazi za poslom da 23. septembra od 11 časova dođu da posete Sajam zapošljavanja i ponesu svoje radne biografije“ poručio je gradonačelnik.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar