(VIDEO) Vladimir Pribić obeležio i “Drugi trkački dan” u Somboru

Vladimir Pribić i grlo “Brunno Laummar” bili su najbrži u petoj trci programa “Drugog trkačkog dana” na Gradskom hipodromu u Somboru. To je bila trka za “Pehar Grada Sombora”, jedna od najstarijih kasačkih trka u državi i u konkurenciji je bilo 6 grla od 3.godine i starija, sa zaradom od više od 5000 eura a nagradni fond je bio 100.000 dinara.

Vladimir i “Brunno” članovi , štale „Dream Catcher“, preuzeli su vođstvo pred ulaska u ciljnu ravninu i sa pristojnom razlikom ušli prvi u cilj u vremenu od 1 minut 17 sekundi i 3 stotinke ispred drugoplasiranog Bojana Kečenovića sa grlom “Serial Killer NP” iz Subotice . “Pehar Grada Sombora” Vladimiru i vlasniku grla Slobodanu Jokiću uručio je gradonačelnik grada Sombor Antonio Ratković. Upitan o prvim utiscima posle velike pobede Vladimir je samo kratko izjavio “ Ovo je ostvarenje dečačkih snova i veoma sam rdostan zbog toga.

U organizaciji Konjičkog kluba „Vojvođanin“, na Gradskom hipodromu pored glavne trke održano je još 5 trka. Pored glavne trke najzanimljivija je bila trka za pehar Kompanije “Džimi Commerce” iz Prigrevice. U foto finišu, sa nekoliko stotinki prednosti u cilj je prvi ušao Vladimir Pribić sa grlom “Charisma Spritz” iz štale “Dream Catcher” ispred Aleksandra Topala sa grlom “Severino” iz Sombora, iza vodećeg dvojca, treći u cilj je ušao Lazar Balaževiž i grlo “Morena Lobel” iz Donjeg Tavankuta.

Mnogobrojna publika je i pored velike vrućine uživala u trkama najboljih u državi jednoprežnih kasačkih grla preko tri godine starosti.

KK “Vojvođanin” iz Sombora uz pomoć Grada Sombora, Konjičkog saveza Vojvodine, mnogobrojnih sponzora čuva tradiciju kasačkog sporta u gradu i njegovoj široj okolini, i sigurno nas očekuje u budućnosti još mnogo ovakvih sportskih manifestacija u našem gradu.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar