(VIDEO) Uručeni ugovori studentima stipendistima Grada Sombora

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, svečano je uručio ugovore studentima stipendistima grada Sombora za akademsku 2021/2022. godinu.

Dodela stipendija organizovana je u Velikoj skupštinskoj sali zgrade „Županije“.

„Iskreno se radujem što danas imam priliku pre svega da vam čestitam na vašim uspesima, što ste među 35 studenata po kriterijumima gradskog konkursa, ostvarili pravo na stipendiju za 2021/2022. godinu.

Ovo je već osma godina kako Grad Sombor kroz svoje desetomesečne stipendje pruža finansijsku podršku pre svega studentima koji su svojim odličnim rezultatima postignutim tokom studija zaslužili, ali i veoma značajan kriterijum je bio vaša buduća struka, pogotovo ukoliko je ona nešto što je u gradu nedostajuće.

Ove godine na naš konkurs se prijavilo 76 studenata. Ova činjenica nam ukazuje svakako da svaka finansijska podška grada je itekako dobrodošla svakom studentu, a i podrška porodici studenta, a i predstavlja svojevrsno olakšanje.
Opredelili smo da mesečni iznos stipendije bude u iznosu od 12.000 na deset meseci, a već za dan dva razgovoru sa finansijama će biti uplaćene stipendije za oktobar i novembar a početkom godine ćemo uplatiti i ona sredstva koja su namenjena za decembar i januar“ – istakao je gradonačelnik Ratković.

Gradonačelnik je podsetio da su tokom proteklih godina uložena značajna sredstva u opremu i održavanje školskih objekata, te da su u protekle dve godine somborski srednjoškolci uključeni u proces participativnog budžetiranja.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar