(VIDEO) Uručena auto-sedišta za prvih 100 rođenih beba u 2023. godini

Roditelji prvih sto beba rođenih u 2023. godini na području grada Sombora, dobili su na poklon sedišta za vožnju dece automobilom.
U velikoj sali zgrade Županije, sedišta su uručili članovi Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora na čelu sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem.

“Nastavljamo sa akcijom podela za prvih sto beba, prvih sto auto-sedišta. Ono što me izuzetno raduje je što ćemo ove godine pored ovih sto auto-sedišta koje smo upravo dodelili, uskoro imati konkurs za još dvesta auto-sedišta, a očekuje nas i konkurs za sedišta za bicikle, gde ćemo podeliti dvesta sedišta.

Za sedam godina koliko već dodeljujemo ova auto-sedišta, biće ukupno podeljeno preko 1100 autosedišta i oko sedamsto sedišta za bicikle.

Jedna od najlepših aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja i od prvog dana kada smo počeli sa radom Saveta, najveći broj aktivnosti upravo je usmeren na bezbednost naših najmlađih učesnika u saobraćaju. Sve aktivnosti Saveta finansiraju se iz kazni nesavesnih vozača a mi ta sredstva upravo za ovakve programe, za ovakve aktivnosti i ono što nas takođe očekuje u narednom periodu su uređenje zona škola, edukacija po vrtićima, darivanje naših đaka prvaka i siguran sam da u narednim godinama apsolutni prioritet će biti naši najmlađi učesnici u saobraćaju” – istakao je gradonačelnik Antonio Ratković.

Roditelji najmlađih sugrađana veoma su zadovoljni ovom akcijom.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar