(VIDEO) U toku završni radovi na rekonstrukciji kružnog toka na Vidovdanskom trgu

Dušanka Golubović, gradonačelnica Grada Sombora, sa timom saradnika, obišla je radove na rekonstrukciji saobraćajnice starog kružnog toka na Vidovdanskom trgu koji nalaze se u završnoj fazi.

„Radovi na Vidovdanskom trgu trebali su biti završeni 24. aprila, ali su rokovi prolongirani, pre svega zbog policijskog sata i nemogućnosti izvođača da svo vreme radi u planiranom vremenu. Očekujemo da tokom naredne nedelje ovi radovi budu i konačno završeni i da jedan veliki saobraćajni problem u gradu rešimo. Izgradnja ovog režima kružnog toka započeta je, pre svega, na inicijativu kako brojnih građana, tako i Saobraćajne policije, s obizom na nebezbednu saobraćajnicu koja je postojala pre toga. U skladu sa akcijom Otvoreni dani koju smo imali u Mesnoj zajednici Crvenka postojala je i sugestija građana da se u ovom delu, u samom vencu grada, uradi i jedan vod kanalizacije, koji do sada nije postojao, te su postojeći planirani radovi iskorišteni da se i jedan ovakav životni problem naših sugrađana reši“ rekla je ovim povodom gradonačelnica Dušanka Golubović.

Građevinski inženjer Igor Čačić prisutnim medijima rekao je da je zbog nepredviđenih okolnosti plan rada morao da bude izmenjen, ali da se sada radovi privode kraju.

Investitor radova je Grad Sombor, izvođač “Vojput” d.o.o. iz Subotice, a radovi se izvode pod nadzorom Javno komunalnog preduzeća „Prostor“ iz Sombor.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik