(VIDEO) U toku još jedna humanitarna akcija Gorana Baraća posvećena Udruženju “Maslačak”

I ove godine fotograf Goran Barać poznatiji kao Brćko, organizovao je humanitarnu akciju kako bi pomogao Udruženju za podršku osobama sa autizmom “Maslačak”.

Humanitarna akcija nosi naziv „Ponovi pravu stvar “ a ima za cilj prikupljanje sredstava za odlazak „Maslačaka “ na kamp u Divčibare.

Ovo je samo jedna od akcija ovog humaniste, a mi smo saznali kako je došlo do saradnje sa ovim udruženjem.

„Do saradnje je došlo sasvim spontano. Tako što sam jednog dana zatražila pomoć i savet kako da dođemo do fotoaoaparata kojim bi beležili sve naše aktivnosti. Ja nisam imala neko posebno iskustvo, pitala sam njega, on je saslušao i rekao „Za to što vi tražite potrebno je recimo to i to…“, ja sam videla da od toga neće baš biti neke vajde, nismo imali sredstava za to, međutim, on je u nekoliko rečenica rekao „Vi imate fotoaparat“. Nisam se baš snašla ali rekao je „Rešeno je, stvar je rešena“. Onda smo kroz razgovor vrlo brzo došli do ugovora o donatorstvu, Goran nam je pomogao, finansijski, mi smo taj aparat kupili, međutim, od tog momenta više se nikada nismo razdvojili. Goran je nas pratio, dolazio na naše radionice, pratio sve naše aktivnosti, postao naša prava mecena. Šta god da organizujemo on je uz nas. Na kraju je počeo sam da organizuje svoje akcije“ – rekla je Slavica Menićanin ispred udruženja „Maslačak“ iz Sombora.

Akcija “Ponovi pravu stvar” sakupila je do sada 110.000 dinara.

“Jedna važna stvar, koja stvarno senzibiliše celu ovu priču. Goran je član “Nacionalne geografije” i kada ga pitate koji je njegov najveći uspeh u fotografiji, znate kako se dolazi do tog priznanja i koji je potreban rad, trud i kvalitet postati tamo član, on će reći da je njegov najveći uspeh to što je prodajom svojih fotografija uspeo da pošalje decu i njihove roditelje na kamp, na Divčibare. To vam sve sve govori o njemu” – ističe Menićanin.

Neke od Goranovih fotografija krase prostorije udruženja “Maslačak”.

Akcija je u toku do juna kada je predviđen odlazak na kamp, a Goran i “Maslačci” pozivaju sve ljude dobre volje koji žele da ukrase svoj prostor ovim fotografijama i time daju svoj doprinos, da mogu to da urade preko njegovog fejsbuk profila, a fotografije će im ubrzo biti i dostavljene.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar