(VIDEO) U Somboru boravio Prvi kripto karavan Srbije

U prostorijama Regionalne privredne komore Zapadnobačkog upravnog okruga organizovan je Prvi kripto karavan Srbije u organizaciji Pokrajinskog Sekretarijata za privredu i Turizam za pravna i fizička lica pod nazivom “Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom – od investicija do računovodstva”.

Karavan je startovao iz Subotice, a drugi seminar je održan u Somboru.

“Pa očekuje nas dalje da obiđemo sva sedišta okruga. Ideja jeste da razgovaramo o onome što je današnjost, to nije budućnost, to moramo danas da koristimo da bi u budućnosti bili konkurentni. Blokčejn tehnologija, digatalne valute, to je nešto što je sasvim normalno u poslovanju” – rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Saznali smo o čemu će konkretno biti reč na ovom seminaru.

“Upravo o tome zašto je bitno poznavati blokčejn tehnologiju i kako ona može biti korisna u privrednom poslovanju i kako to sve u skladu sa propisima Republike Srbije može da se inkorporira”- istakao je Ivanišević.

U sklopu radionice obrađene su teme: korišćenje novčanika, menjačnice i berze, metaverese, analiza tržišta; emitovanje tokena kao sredstvo za prikupljanje dodatnog kapitala; zakonski okviri, pravne, računovodstvene i poreske regulative; investiranje u digitalnu imovinu – kriptovalute; lični dohodak u kriptovalutama.

Predavači edukatori su bili Andrea i Ivan Andrejević i Miloš Praštalo, ovlašćeni računovođa i prvi kriptoračunovođa u Republici Srbiji.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar