(VIDEO) U pripremi novo izdanje “Fudbalske revije”

U pripremi za izdavanje nalazi se materijal za novi časopis pod nazivom „Fudbalska revija“ koji će biti nastavak lista koji je izašao septembra 1993. godine i čiji je odgovorni urednik bio novinar Slobodan Jerković. Izdavač tog izdanja bilo je preduzeće „INES“ doo, direktor Branko Milešević i tako dalje.

Sada posle 38 godina Slobodan Jerković želi uz pomoć Područnog fudbalskog saveza Sombor da kroz novu „Fudbalsku reviju“.

U poslednjem broju 1993. godine predstavljeno je 14 klubova učesnika Međuopštinske lige I razred, Prve i Druge Vojvođanske lige i Područne lige. Sada se je cilj predstaviti preko 70 klubova koji se trenutno takmiče u ovim rangovima pa i šire. Više o svemu saznali smo na Gradskom stadionu u Somboru u razgovoru sa inicijatorima ove ideje koja će sigirno obradovati sve ljubitelje fudbala.

„Revija je zamišljena kao novina koja na godišnjem nivou na početku sezone predstavlja sve klubove od najnižeg do Područnog ranga Sombora. Imam priliku uz ogromnu pomoć Područnog fudbalskog saveza, koji je pristao da pomogne u ostvarivanju ove ideje i finansira umesto klubova 50% od potrebnih finansija, ostvarim ideju o novoj “Fudbalskoj reviji” koja je trebala mnogo pre da se ostvari ali izgleda da su se sada uslovi stekli. Kao što maturanti kad završe školsku godinu imaju tablone u izlozima u Gradu tako će kroz ovu reviju svi fudbalski klubovi imati mogućnost da predstave javnosti svoje selekcije od najmlađih do seniora“, ističe Slobodan Jerković.

„Ova revija što držim u ruci je izašla pre 25 i više godina, skromnog je izdanja ali je u ono vreme bila hit. Tu su predstavljani ondašnji klubovi sa područja Sombora. Odgovorni urednik je bio Slobodan Jerković. Područni fudbalski savez kao krovna organizacija svih Fudbalskih klubova na njenom području, na predlog Slobodana je doneo odluku da uđe u projekat nove “Fudbalske revije” i da se pomogne da se napravi nova “Fudbalska revija” koja bi predstavila klubove iz 7 opština koje pokriva. Napravljen je plan da Revija izađe krajem oktobra. Naravno sve podržava i Gradski fudbalski savez i što je značajno – Gradska uprava koja je prepoznala značaj projekta i kroz Sportski savez i izdvajanje sredstava za sport iz budžeta pružiće veliku i značajnu podršku“, završava Srđan Zavišin, predsednik PFS Sombor.

Kao što je i rečeno svi ljubitelji fudbala očekujte uskoro novu „Fudbalsku reviju“ koja će vam pružiti mnogo informacija o klubovima iz naše sredine u novom luksuznijem i modernijem izdanju.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar