(VIDEO) U Industrijskoj zoni u Somboru posađeno 1.300 novih sadnica

Zahvaljujući donaciji kompanije „Lukoil“ tokom proteklog vikenda u Industrijskoj zoni u Somboru posađeno je 1.300 novih sadnica bagrema i hrasta.

„Nije mala stvar zasaditi 1300 stabala u jednom danu. Mi smo kompanija koja je društveno odgovorna, smatramo da nas priroda u kojoj živimo, koja nas okružuje i koju ostavljamo sopstvenoj deci, zato je tema ekologije i zdravstvene zaštite izuzetno važna. Lukoil već dugo posluje u Somboru i želja da učestvujemo u razvoju lokalne zajednice i samim tim da utičemo na kvalitet života građana Sombora, pa samim tim i naših zaposlenih”, rekla je Ana Janković, direktor za personal „Lukoil“ Srbija.

“Lokalna samouprava Grada Sombora je podržala logističkim putem, odnosno biranjem lokacije i odobrenjem lokacije, kao i volonterskim radom. Takođe JKP „Zelenilo“ je obezbedilo i ustupilo svoje radnike koji su mehaničkim putem izbušili 150 sadnih jama za sadnice hrasta“, istakao je Siniša Borota, pomoćnik gradonačelnika za zaštitu životne sredine.

Sadnju su odradili voloteri Šumarskog fakulteta iz Beograda i volonteri Pokreta gorana Sombor.

“Jedna od misija delatnosti Šumarskog fakulteta zapravo briga o životnoj sredini i mi smo želeli da ovom današnjom akcijom, učestvujemo na podizanju ekološke svesti građana“, ističe Predrag Miljković, asistent sa doktoratom na Šumarskom fakultetu

“Jako mi je drago što mogu da budem deo ovakvog plemenitog zadatka. Generalno u današnje vreme ekologija je jako aktuelna, kao i klimatske promene, pa samim ovim činom ćemo donekle doprineti poboljšanju životne sredine“, rekla je Marija Pjanić, student master studija na Šumarskom fakultetu.

Kako ističu iz Gradske uprave, ovo je samo jedna u nizu akcija pošumljavanja, koja, pored dobrobiti za zajednicu u vidu novih drvoreda, predstavlja i akciju podizanja svesti o ekologiji i zaštiti životne sredine kod svih građana.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik