(VIDEO) U Apatinu održana manifestacija „Dani banijske kulture srpskoga naroda“

U prostorijama Kulturno umetničkog društva „Carza“ u Apatinu održana je manifestacija pod nazivom „Dani banijske kulture srpskoga naroda“.

Tokom skoro sat vremena programa prisutna publika je imala priliku da sazna šta je to činilo samu okosnicu života naroda sa Banije i kako je izgledala njihova svakodnevnica kroz igru i pesmu.

U programu, koji su vodili Aleksandra Prica i Luka Smiljanić, učestvovale su sve „Carzine“ sekcije.

„U okviru projekta „Dani banijske kulture srpskoga naroda“ koji je finansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanja i odnose s verskim zajednicama u prostorijama KUD-a „Carza“ održan je koncert posvećen kulturnoj baštini Srba sa Banije. Tom prilikom učešće su uzeli najmlađi, oni su prvi put nastupili, a gosti su bili višestruko nagrađivana ženska pevačka grupa „Banija“ iz Prigrevice. Važno nam je istaći značaj očuvanja kulturne baštine kao i uključivanje mladih u svet kulture posvećen tradiciji“, ističe Aleksandra Prica iz Kulturno umetničkog društva „Carza“ Apatin.

Na samom kraju programa učesnici i publika su se počastili jelima koji su specifični za Baniju.

Kako je rečeno manifestacija „Dani banijske kulture sprskoga naroda“ održana je uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik