(VIDEO) Tokom avgusta u Somboru biće održano Somborsko umetničko leto

Somborsko pevačko društvo i udruženje “Alt“ tokom avgusta meseca organizuju manifestaciju Somborsko umetničko leto.
O tome šta podrazumeva ovaj događaj ispred Somborskog pevačkog duštva otkrila nam je Marija Hajnal Stošić.

“Jednostavno imamo za cilj da kroz organizaciju različitih aktivnosti, ne samo promovišemo svoj rad nego da Somborsko pevačko društvo u saradnji sa još jednim udruženjem pruži priliku i drugim umetnicima naročito mladima da barem započnu da se bave nekim lepim stvarima.

Sombor je uvek bio pun velikih potencijala. Tu mislim na mnoge koji su i otišli iz njega i nastavili da se bave raznim vrstama umetnosti a naravno i one koje u njemu stvaraju i kao muzičari i kao likovni stvaraoci, umetnici, pesnici, fotografi itd. Došli smo na ideju da kroz SOUL pružimo šansu i različitim umetnostima i umetnicima kojima treba više pažnje i publike a isto tako i publici da vidi nekakvu alternativu“ – istakla je Marija Stošić Hajnal.

Umetnik Stefan Jovanović zadužen je i za vizuelni identitet manifestacije SOUL.

“Udruženje “Alt” je u suštini likovna edukacija, ustvari tu deca mogu da se spremaju za srednju umetničku školu i akademiju umetnosti, bilo kakve umetničke pravce ali SOUL bi bio neka početna tačka za širenje nekako aktivnosti koje bi “Alt” imao.

Neke od tih aktivnosti su izložbene aktivnosti, film, filmske projekcije, čitanje poezije i radionice. Sve to imamo u planu da realizujemo i ovo bi bio nekako početni trenutak za aktivaciju našeg društva” – rekao je Jovanović.

Program dešavanja tokom avgusta u sklopu Somborskog umetničkog leta uskoro će biti objavljen.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar