(VIDEO) Sve spremno za novu sezonu u Narodnom pozorištu Sombor

Pozorišta širom Srbije uveliko privode kraju pripreme za novu pozorišnu sezonu. Takvu situaciju smo zatekli i prilikom posete Narodnog pozorišta u Somboru.

Upravnicu pozorišta Bojanu Kovačević pitali smo da li će sve biti spremno za novu sezonu i kada ona počinje.

„Sve je spremno i zadovoljstvo nam je da pozovemo publiku na otvaranje sezone 25. septembra. Sezonu ćemo otvoriti predstavom „Tenor na zajam“, našom poznatom komedijom i omiljenom među publikom, koja će taj dan imati svoje 50. izvođenje.

Takođe mi je veliko zadovoljstvo da najavim da ćemo u oktobru imati i 50. izvođenje predstave „Tartif“. Početkom sezone čeka nas festival „Dani komedije“ u Jagodini na koji idemo sa Tartifom.

Počinjemo rad na novoj predstavi „Čovek iz jezera napunio mi je grudi snom“ je naslov drame mlade autorke Nine Plavanjac, predstavu režira Marjan Nećak i premijera nas čeka 25. novembra.

Konačno mogu da najavim ono što je publika od nas i očekivala i tražila, a to je da smo počeli sa onlajn prodajom karata“, ističe Bojana Kovačević.

Danas, 07. septembra, obeležava se još jedan jubilej – 75. godina profesionalnog pozorišta u Somboru.

„Sedmog septembra se navršava 75. godina profesionalnog pozorišta u Somboru. Dakle ovog 07. septembra 1946. godine je osnovano osam pozorišta na teritoriji AP Vojvodine tako da se radujemo tom velikom jubileju“, završava Kovačević.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik