(VIDEO) Štićenice Sigurne kuće Sombor i dalje šiju zaštitne maske za građane Sombora i okoline

Štićenice Sigurne kuće Sombor i dalje aktivno šiju zaštitne maske za građane Sombora i okoline. Upravo na ovu temu popričali smo sa Tamarom Savović, koordinatorkom rada u Sigurnoj kući Sombor koja je sa ekipom naše televizije podelila informacije od koga je potekla ideja za ovu akciju, koliko je maski sašiveno i kome su one podeljene.

„Pre svega želim da se zahvalim građanima Sombora što poštuju apele i odluku Vlade Republike Srbije o zabrani kretanja i time pokazuju jedno savesno i odgovorno ponašanje prema svima. Nadovezaću se na vaše pitanje, akcija koju smo nazvali „Sigurna kuća srcem za svoje sugrađane“, naime došla je na ideju na osnovu dugogodišnje dobre saradnje sa i sa civilnim i privrednim sektorom kada smo pre nekoliko godina kao donaciju dobili pet profesionalnih šivaćih mašina uz pomoć menandžmenta i zaposlenih u Srednjoj tekstilnoj školi „Sveti Sava“ – mašine smo uspeli da osposobimo u rad, tako da u ovom trenutku želeli da pokažemo i solidarnost i humanost na delu. Drago nam je što su korisnice Sigurne kuće, i bivše i sadašnje, se odazvale našem pozivu i organizovale na čelu sa jednom našom štićenicom jedan kurs šivenja i za bivše korisnice i za volonterke Grada Sombora koje su odgovorile na apel Sigurne kuće.

Takođe zahvalila bih se Gradu Somboru i S leasingu Srbije koji su donirali materijal, tako da smo obezbeđeni sa materijalom u narednom periodu i nastavljamo da šijemo maske dokle god postoji potreba za tim. Do sada je sašiveno 500/600 maski koje su podeljene između ostalim i taksi udruženju koje besplatno prevozi zdravstvene radnike s obzirom da je ukinut javni prevoz, da se ljudi otežano kreću. Takođe, mnogo poziva nam je stiglo iz seoskih Mesnih zajednica“, rekla je između ostalo Tamara Savović.

Nakon obavljenog razgovora Tamara Savović je ekipi televizije „Sreće“ donirala zaštitne maske koje su sašivene u Sigurnoj kući Sombor.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik