(VIDEO) Stefan Bijeloš iz Kljaićeva najbrži dečak na takmičenju 8. ciklusa “Yettel – Brzinom do Zvezda”

Stefan Bijeloš učenik OŠ “Nikola Tesla” iz Kljajićeva najbrži je dečak na finalnom takmičenju 8. ciklusa “Yettel – Brzinom do Zvezda” održanom u Beogradu.

“Telenor”, u saradnji sa Srpskim Atletskim Savezom, osmu godinu realizuje projekat „Brzinom do zvezda”, u kojem se organizuju trka za decu trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola. Ove godine posle realizovanih 40 manifestacija, najbrža deca iz 52 grada širom Srbije našla su se na završnoj manifestaciji 8. ciklusa sada pod nazivom “Yettel Brzinom do Zvezda”.

Za prestiž šampiona borilo se 380 dečaka i devojčica. Pored samog takmičenja, zajedno sa prijateljima projekta organizovani su razni poligoni, izazovi i radionice koje su dečici obezbedila pravi užitak.

Iz Sombora je na završnicu i ove godine iz Somborske opštine krenulo po 8 dečaka i devojčica. Posle kvalifikacija ( trka 50m) u finale je plasirano četvoro i to Anđela Vukelić, Ana Šmit, Hana Mirosavljević i Stefan Bjeloš. Stefan je u finalu bio najbrži i osvojio zlatnu medalju. Anđela Vukelić je bila 2., Ana Šmit 5, a Hana Mirosavljević 6. u finalnim trkama.

Vrednim nagrada iz verovatno najvrednijeg fonda nagrada u oblasti dečijeg sporta Srpski atletski savez i Kompanija “Yettel” nagradili su 32 najbržih dečaka i devojčica. Nagrađeni su svi koji su došli do polufinala, a posebne nagrade za sebe, svoje učitelje i trenere, škole, opštine dobili su svi šampioni.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar