(VIDEO) SSK „Polet“ na Otvorenom prvenstvu Srbije u plivanju

Somborski sportski klub „Polet“ učestvovao je na Otvorenom prvenstvu Srbije u plivanju, koje je održano na bazenu „25.maj – Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu.

„Polet“ je predstavljala ekipa od pet plivačaJovanaMilošević,MarkoKolović, NemanjaBukalov , AleksaDuduković i Aleksandar Savić.

Na pobednička postolja u Beogradu popeli su se sledeći takmičari :Aleksa Duduković osvojio je bronzanu medaljau juniorskoj kategorija na 1500 metara kraul.Aleksandar Savić je osvojio 2 srebrne medalje u apsolutnoj kategoriji i to na 400m kraul i 100 m kraul.NemanjaBukalov najperspektivniji somborski plivač je i na ovom takmičenju osvojio nekoliko medalja. Plivajući u juniorskoj kategoriji Nemanja je bio prvi i osvojio zlatne medalje u trkama na 50m Delfin,50m Leđno i 100m Leđno, dok je na 100m Delfin bio drugi i osvojio srebrnu medalju.

Pored odličnog nastupa somborskih plivača, Nemanje Bukalova posebno, ovo takmičenje će se pamtiti po tome što je prvi put da je „Polet“ imao prijavljenu ekipu za trku štafeta u velikom bazenu u disciplini 4×100 mešovito a sastavljena je bila od plivača Bukalova, Kolovića,Savića i Dudukovića.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar