(VIDEO) Sportski savez Grada Sombora testiraće preko 450 mladih sportista našeg grada

Sportski savez Grada Sombora uz podršku Gradske uprave ima u planu da za 5 dana testira preko 450 mladih sportista našeg grada.

Testiranje koje se obavlja u Gradskoj hali „Mostonga“ posetili su direktor Sportskog saveza Grada Sombora Zoran Bojić i gradska većnica za sport Antonija Nađ Kosanović.

Ovom prilikom su se uverili da sve teče po planu i još jednom istakli važnost ovakvog testiranja za mlade sportiste i njihove trenere.

„Od ponedeljka ovde se vrši testiranje mlsdih i perspektivnih sportista. Testiranje obuhvata proveru opštih fizičkih osobina sportista kroz standardizovane baterija testova i specifične merne instrumente. Na testiranje su klubovi mogli da prijave svoje članove starije od 12 godina koji su sa teritorije grada Sombora. Posle završetka testiranja biće održana serija predavanja, gde će uz saradnju sa D Sport sistemom iz Novog Sada, sportistima i trenerima biti predočeni rezultati testiranja kako bi oni dobili pravu sliku o trenutnoj fizičkoj spremi i sa tim saznanjima prilagodili rad u narednom periodu, kako bi ispravili nedostatke i unapredili ono što je dobro kod svakog spportiste“, zaključuje Antonija Nađ Kosanović, Gradska većnica za sport.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar