(VIDEO) „Sportski mix“ u okviru Evropske nedelje sporta u Somboru

U okviru obeležavanja Evropske nedelje sporta, u Sportskom centru „Soko“ za učenike osnovnih škola iz Sombora organizovan je „Sportski miks“. „Sportski mix“ je započeo plesom, nastavio edukativnim radionicama a završio poligonom spretnosti.

Da kroz igru i zabavu nauče nešto novo, potrudili su se Plesni klubovi „Zumba“ i „Ronda“, Volonteri Crvenog krsta Sombor a sve u organizaciji Olimpijskog komiteta, Grada Sombora, Sportskog saveza Grada Sombora, Sportskog centra „Soko“.

„Cilj ove manifestacije je da uključimo što širu populaciju u fizičke aktivnosti i na taj način podignemo svest koliko je bitno da se bavimo sportom. U toku ove nedelje imali smo već razne lepe aktivnosti. Danas smo u organizaciji Olimpijskog komiteta, Grada Sombora, Sportskog saveza Grada Sombora, Sportskog centra i naših vrednih volontera Crvenog krsta, organizovali jedan lep sportski, edukativni miks, kako bismo decu kroz zabavu i druženje uključili u fizičku aktivnost. Osmeh na njihovim licima je povratna informacija da im je lepo i da se dobro zabavljuju, a to je najvažnije“, istakla je Antonija Nađ Kosanović.

Sportski miks su posetili i predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije.

Evropska nedelja sporta , obeležena je i u okviru programa Besplatna sportska rekreacija u gradu Somboru. Podsetimo da je Besplatna sportska rekreacije program koji se sprovodi neprekidno od 2011. godine. Do sada je kroz program prošlo više od 3000 hiljade učesnika.

Program se realizuje u sali MZ Nova Selenča , ponedeljkom i sredom od 18 časova. Treninge realizuje Natasa Babić doktor sporta i fizičke kulture.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar