(VIDEO) “Sportske igre mladih 2021” održane u Somboru

Grad Sombor i Sportski savez Grada Sombora danas su bili domaćini „Karavana radosti i prijateljstva “Dunav osiguranje” – Sportskih igara mladih Srbije“. Najmasovnijoj dečijoj sportskoj manifestaciji u Srbiji i regionu po drugi put je Sombor bio domaćin.

Kao što se čini u svim gradovima, čin samog otvaranja i početka takmičenja je pravi mali spektakl koji obezbeđuju i režiraju glavni sponzori takmičenja Kompanija “Dunav osiguranje” sa mnogim partnerima kompanijama kao što su “NIS”, “CocaCola”, “UEFA Fondacija”, „Lino” i mnoge svetske sportske ličnosti, među kojima su i fudbaleri Nemanja Matić, Luka Modrić i mnogi drugi.

Ovom prilikom sve učesnike pozdravili su predstavnici Grada Sombora i predsednica “Sportskih igara Srbije “ Marija Mihajlović.

„Ovo takmičenje ja organizovano za vas i samo zbog vas. Da naučite koliko je važno baviti se sportom i trenirati svaki dan, kao i voditi zdrav život. Želim svima mnogo sportske sreće i da pobedi najbolji“, ističe Antonija Nađ Kosanović.

„Ovakve manifestacije grad podržava iz mnogo razloga. Sport je prava stvar, pre svega za trasiranje zdravog života. Želim svima da se danas lepo družite i pre svega razvijate drugarstvo, a rezultati će sami doći“, rekla je Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika Sombora.

„Ja moram da se zahvalim prvo lokalnoj samoupravi što nam omogućava da budemo domaćini ovakvom takmičenju, a onda i svim današnjim gostima iz organizacije. Poželeću vam fer i korektno takmičenje i da se niko danas ne povredi“, rekao je Zoran Bojić, predsednik SSGS.

„Hvala domaćinima što nam je evo iako smo tek drugi put u Somboru, učinio sve da se osećamo kao domaći. Deco vama želim da uživate danas i neka pobedi najbolji“, završava Marija Mihajlović direktorka manifestacije „Sportske igre mladih“

Uz fanfare, upaljene olimpijske vatre i puno šarenih papira, sportisti i ekipe iz somborskog školskog okruga su se razišli na sportska borilišta, na kojima su se borili za plasman na državne Sportske igre mladih, a zatim na Međunarodne koje će se kao i prošli put održati u Splitu.

Takmičenja su se odvijala na sledećim lokacijama: u Sportskom centru “Soko” na košarkaškom terenu su se održala takmičenja u basketu 3×3 u muškoj i ženskoj konkurenciji, zatim na fudbalskom terenu sa veštačkom travom mlađe kategorije fudbalskih ekipa, na rukometnom terenu su se nadmetale ekipu u igri između dve vatre, dok su sportskoj sali organizovana odbojkaška takmičenja. U isto vreme gradski stadion je bio mesto za takmičenje starije kategorije u fudbalu kao i atletskim disciplinama.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar