(VIDEO) „SOS Liga budućih šampiona Sombor 2023“ – 8. vikend

Proteklog vikenda videli smo 18 novih utakmica na Turniru „SOS Lige budućih šampiona Sombor 2023“ za mlađe kategorije fudbalera koji se od novembra meseca igra na zelenom terenu „Oranž“ Arene.

U subotu, 21. januara, najviše utakmica su odigrale generacije fudbalera klubova „Radnički 1912“ iz Sombora i „TSC“ iz Bačke Topole. U 9 utakmica strelci su bili baš raspoloženi i postignuto je 80 golova. „Radnički 1912“ iz Sombora je izlazio na teren sa 4 generacije i ostvario 3 pobede i 1 poraz. Dok je „TSC“ iz Bačke Topole izveo 3 generacije i od 6 utakmica 3 dobio , jednom igrao nerešeno i 2 izgubio. U 2011. godištu pobeđena je ekipa „Tomislavci“, u 2013 ekipe „Oranž“ i „Internacional“ i to sve sa veoma visokim rezultatima. Somborska ekipa „Internacional“ hrabro se suprostavila do sada ne poraženoj ekipi u ovom uzrastu, ali ozgubila je sa 8 : 0.

„Internacional“ iz Sombora je od osnivanja redovan učesnik „SOS Lige BŠ“ i uvek je jedna od ekipa sa najviše prijavljenih fudbalera na turniru.

„Zadovoljan sam brojnim stanjem dece, sad smo zaposlili još dva trenera i ima nas petoro. U radu nam rezultat nije prioritet, nego želja da što više dece afirmišemo u sportu. Mi se trudimo da učestvujemo kao klub koji učestvuje na što više turnira i sa što više generacija. Ovaj turnir je odličan za ovaj period kad je zima, „Oranž“ to odlićno radi. Imamo i mi naš turnir pa je tu i Spektar Kup. Skoro svaki vikend su utakmice, vredno radimo i rezultati će sami doći“, zaključuje Mladen Vuković iz FK „Internacional“.

U nedelju, 22. januara, na programu je bilo isto 9 utakmica. Postignuto je 71 pogodak. Viđene su sve generacije fudbalera na terenu. Pored somborskih ekipa tu je bila FK „Kordun“ iz Kljajićeva sa ekipama u dve generacije.

Sledeći 9. vikend „SOS Lige Budućih šampiona Sombor 2023“ je na programu poslednjeg januarskog vikenda 28. i 29. januara i videćemo 16 novih utakmica.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar