(VIDEO) Somborski Dom zdravlja dobio donaciju Kulturnog centra „Laza Kostić“

Domu zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ Sombor uručena je donacija Kulturnog centra „Laza Kostić“. Naime, od prodaje ulaznica sa manifestacije „Šareni grad“, koji je organizovao somborski kulturni centar, kupljen je inhalator.

Ekipa naše televizije prisustvovala je primopredaji donacije, a nakon toga svim prisutnima su se obratile Vesna Paštrović, direktor Kulturnog centra „Laza Kostić“ i dr Emeše Uri, direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“.

„U pitanju je profesionalni inhalator, nešto što će nam puno značiti u svakodnevnom radu službe za Zdravstvenu zaštitu školske dece, pošto su ona zbog alergijskih bolesti koja je u sve većem broju pristuna među tom decom. Do sada smo imali jedan stari model inhalatora koji je baš pre nekoliko dana prestao da radi, tako da nam je izuzetno drago da su organizatori nas stavili na prvo mesto i donirali nam aparat„, istakla je za televiziju „Sreće“ dr Emeše Uri.

„Kulturni centar „Laza Kostić“ je prošle godinem, uz podršku Grada Sombora, pokrenuo jednu lepu manifestaciju pod nazivom „Šareni grad“. Danas su se konačno stekli uslovi da uručimo našu donaciju, koja nije mnogo velika, ali je od srca. Ovo je zapravo kupljeno novcem kojim su plaćene ulaznice za „Šareni grad“ tako da praktično naš grad Sombor i deca deci doraniju danas ovaj inhalator„, završava Vesna Paštrović.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik