(VIDEO) Somborski bokseri se spremaju za nastavak sezone

Posle svih aktivnosti obavljanih u vreme vanrednog stanja u našem gradu, koje su obavljali u sklopu Crvenog krsta, Civilne zaštite i kriznog štaba Grada Sombora, somborski bokseri su čim su se stekli uslovi počeli sa radom, prvo na otvorenom, a zatim i u zatvorenom prostoru.

Po dobijanju instrukcija i preporuka, Uprava Bokserskog kluba „Sombor“ okupila je trenere i boksere.

“Ova dva meseca nismo mogli da radimo onako kako je trebalo. Kako nam se sezona, po svim očekivanje ubrzo nastavlja da moramo malo ubrzati i treniramo pojačanim intezitetom. U ove dve nedelje, koliko radimo smo počeli prvo sa fizičkim pripremama, a ubrzo prelazimo na taktičke varijante i finese. Pojedini bokseri će početi takmičenja oko 15. juna, ali Prva liga nastavlja u septembru i primarno nam je spremiti se za nju. Nadam se da ćemo se uspeti pripremiti ovim malo ubrzanim tempom, jer vidim da su se momci zaželeli rada. A evo kao što vidite velika podrška se dobija od Uprave kluba, opreme ne manjka nikad. Zahvaljujući Stojanu Kneževiću takmičari su danas dobili nove patike, trake, rukavice i potrebne suplemente, i naravno kada vidiš da neko ceni tvoj rad daješ svoj maksimum. Lično sam zadovoljan svim uslovima rada u Somboru, koji itekako ima talentovanih boksera. Neki su već u vrhu srpskog boksa, a pred nekima je lepa budućnost ako ovako nastave sa radom“, istakao je Joangel Guibert Moya.

Alfa i omega somborskog bokserskog kluba Stojan Knežević je ovom prilikom rekao da je bio na sastanku Bokserskog saveza Srbije u Beogradu gde se govorilo o nastavku Prve lige. „Sombor“ nažalost nije ušao u play of ove godine

„Juče smo imali sastanak u vezi nastavka Prve lige. „Sombor“ nažalost neće učestvovati u play ofu, ali neki naši bokseri će biti pozajmljeni članovi u tim borbama. Očekujemo da krajem ovog meseca organizujemo u Somboru pravi mali bokserski spektakl na otvorenom, a za avgust u dogovoru sa Bokserskim savezom Srbije očekujemo i profi spektakl u Somboru. Nadamo se da će se situacija popraviti i da će somborci moći uživati u ovom borbama“, rekao je Stojan Knežević, trener.

Kneževića smo pitali da se osvrne i na novu opremu koju su bokseri dobili.

„Takmičari su dobili patike, gume za zube, vijače i suplemente u vrednosti od 2.000 dolara od jednog našeg prijatelja koji već dugo prati naš rad. Ova deca su to svojim radom zaslužili i ovo im je nagrada i podstrek za dalji rad. U klubu je trenutna situaciija veoma dobra. Imamo Sašu Milovca jednog od najbolji boksera u Srbiji, koji je posle poslednje povrede u punom trenažnom procesu, tu je Sanad Hasanović koji je glavni favorit za titulu prvaka Srbije, tu su naši momci Strahinja Karabegović, Vladimir Gubaš, a da ne spominjem boksere iz Kube Moyu, Biseta, a tu je već nekoliko godina Jababu Mađi Sulejman. Imamo Aleksandru Tepavac koja je treća u Evropi, stvarno imamo sada jedan dobar klub“, završava Knežević.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar