(VIDEO) “Somaratonci” u nedelju trčali u Novom Sadu i Banja Luci

Članovi ARK “Somaraton” redovni su učesnici “Novosadskog maratona” koji je ovoga puta održan po 29. put.

Najbrži” somaratonac” u nedelju 10. oktobra u Novom Sadu bio je Dejan Nikolić kojem je ovo ujedno bio i prvi istrčani maraton pa je Sombor dobio još jednog „zvaničnog“ maratonca. Dejan je 42 kilometra istrčao za 3 sata i 38 minuta.
Odmah iza njega u cilj utrčava Damir Marković koji je istrčao svoj devetnaesti maraton po redu. Najtežu disciplinu i to po petanesti put istrčao je i Arpad Šarkezi kao i Vladimir Bulajić.

Po hladnom i kišovitom vremenu, kao i prethodnih godina trčala se i polumaratonska trka. Nakon nekoliko godina pauze na takmičarske staze vratio se i jedan od najboljih somborskih dugoprugaša Josip Major sada trener u ARK „Somaraton“. Josip je 21 kilometar istrčao za odličnih sat vrema i dvadeset minuta zauzevši šestu poziciju u generalnom plasmanu. Polumaratonsku distancu u Novom Sadu istrčali su još Zoran Nikolić, Bogdan Nikolić i Boško Jerković. Pomenimo i to da je pobednik “Novosadskog maratona” bio je novosađanin Aleksandar Radukin, dok je kod dama trijumfovala Ksenija Bubnjević iz Beograda.

“Somaratonaca” tačnije “somaratonki” bilo je u nedelju i na prvom organizovanom maratonu u Banja Luci. Čast da učestuvju i da budu finišerke na debiju maratona u ovom gradu imale su članice ‘’Somaratona’’ Biljana Vezmar i Maja Bodrožić koje su po šesti put istrčale distancu od 42 kilometra.

Redakcija

Redakcija