(VIDEO) „Sokoli“ treniraju – bez takmičenja do jeseni

Najbolji trener poslednjih godina u našem gradu okupio je svoje „sokole“ čim je izašla prva dozvola za trenažni rad sa sportistima na otvorenom i počeo sa treninzima. Isto tako po dobijanju preporuka za rad u zatvorenom, odmah se prešlo na rad u svoje gnjezdo, na strunjače i svoju salu u Sportskom centru „Soko“ .

“Nama je pandemijom virusa prekinut Kup takmičenja, koja su trebala biti glavna preporuka za izbor reprezentativaca za nastupe na međunarodnim turnirima kao i za nastupe na zvaničnim balkanskim, evropskim i svetskim  takmičenjima. Tako da rukovodstvo Rvačkog saveza Srbije i sami klubovi nemaju adekvatno spremljene takmičare za takva takmičenja. Svetska rvačka federacija je takođe sve zamrzla i očekuje se da informacija o odluci kako i kada će se sve nastaviti, kako bi se onda na nacionalnim i međunarodnim nivoima kalendarski prilagodio plan takmičenja.

Što se tiče takmičenja u Prvoj ligi Srbije, ono ne trpi ništa, jer je svakako planirano za jesen i očekujemo da tu neće biti promena i da ćemo biti spremni za to takmičenje. Za rvanje kao sport je nepogodno to što spada u vrstu kontaktnog sporta, ali po neke objavljene analize u poslednje vreme, pokazuju da ništa manje od rvanja nije ni fudbal kontaktni sport, jer ako se uzme vreme provedeno fudbalera na terenu i kontakte koje on za tih 90 minuta ostvari sa većim brojem drugih osoba i vreme koje rvač sa jednim protivnikom ostvari 10 ili manje na strunjači, onda je vrlo diskutabilno šta je kontaktni sport. Ali evo fudbal je počeo da se igra. No mi smo počeli da radimo i čekamo odluke. Radimo svakodnevno u dve grupe i verujemo da ćemo , ako sve bude kako treba, da se povratimo i budemo spremni za prva takmičenja.

Nadamo se da će dok ne počne Prva liga u oktobru, biti bolja situacija i da će somborska publika na jesen uživati u prvoligaškim rvačkim takmičenjima. Olimpijada je odložena za sledeću godinu a poznato je da se Svetska rvačko prvenstvo organizuje svake godine, sem kad je Olimpijada. Kako je Olimpijada odložena, nepoznanica je šta će biti sa Svetskim prvenstvo. Hoće li ga biti ove godine ili ga neće biti ni ove ni sledeće. Videćemo šta će Svetska rvačka organizacija odlučiti”, istakao je Gradimir Dedić – trener RK „Soko“.

Redakcija

Redakcija