(VIDEO) SEC obeležio Međunarodni dan dečjih prava i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad decom

U prepunoj svečanoj sali Osnovne škole „Avram Mrazović“, Somborski edukativni centar je kroz nekoliko aktivnosti obeležio Dan borbe protiv nasilja nad decom i Međunarodi dan dečjih prava.

Nakon predstave, dodeljeni su nagrade najboljim radovima u sklopu likovnog konkursa „Iskorak iz nasilja“. U nižim razredima osnovne škole pohvaljeni su radovi Nataše Karas, Vojina Vejnovića i Bojane Beljanski. Kada je reč o nagrađenima – treće mesto pripalo je Dušanu Katiću, drugo mesto osvojila je Milica Jerković, dok je prvo mesto pripalo Danici Batalo.

Kada je reč o višim razredima osnovne škole. Pohvaljeni su radovi Aleksandra tadića, Marije Marinković i Marije Zavišić. Nagrađeni su sledeći učenici: treće mesto osvojila je Aleksandra Radmilović, drugo mesto pripalo je Maksimu Mariniću, dok je prvo mesto pripalo Jeleni Dragin.

Na ovaj dan Somborski edukativni centar započinje i tradicionalno prikupljanje slatkiša i školskog pribora u svrhu pravljenja novogodišnjih paketića koja se dece deci iz ranjivih grupa.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik