(VIDEO) Scena za decu i mlade u Somboru konačno dobila svoje ime

Nova pozorišna sezona u Velikoj sali KC „Laza Kostić“ započeta je objavom imena Scene za decu i mlade koja deluje u okviru Velike sale Kulturnog centra kao i predstavom za decu „Kuc, kuc ima li koga“.

Predlog imena Scene za decu i mlade mogli su da daju najmlađi sugrađani putem konkursa.

Odluku je donela petočlana komisija u sastavu Dr Milivoje Mlađenović, Nebojša Vasić, Slađana Dragičević, David Firanj i Vesna Šašić.

„Danas je 2. oktobar, to je zapravo dan svečanog otvaranja nove sezone i dan kada ćemo otkriti svim našim drugarima jednu veliku tajnu.

Od 1. septembra do 1. oktobra, svi naši najmlađi sugrađani mogli su da glasaju u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, za ime nove Scene za decu i mlade. Komisija je zasedala 1. oktobra i odabrali smo jedno lepo i zanimljivo ime koje ću objaviti danas u 17 i 19 časova na svečanom otvaranju.

Danas nam u goste dolazi trupa Željka Aleksića iz Beograda, sa predstavom „Kuc, kuc ima li koga“ . Predstava je zanimljiva, edukativna. – između ostalog istakla je Vesna Šašić, direktorica KC „Laza Kostić“ Sombor.

Scena za decu i mlade “Fabrika snova” na svom podijumu ugostila je Anu Aleksić, Milenu Martić i Željka Aleksića, koji su sa predstavom “Kuc, kuc ima li koga” oduševili i nasmejali punu salu mališana.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar