(VIDEO) Rvački klub „Soko“ spreman za novu sezonu

Rvački klub „Soko“ dugi niz godina nazad je jedan od najtrofejnih sportskih klubova u našem gradu. Posebno u mlađim kategorijama, nema takmičenja, prvenstava, kupova u toku sezone na kojem „sokoli“ nisu osvojali medalje i bili među tri najbolje ekipe. Iz takve baze se poslednjih 6 godina stvorila i seniorska ekipa koja ima status superligaša Srbije i sada je očekuje sedma uzastopna superligaška sezona u koju ulaze sa velikim ambicijama i željom za plasman u plej of tj završnicu lige.

Posle završetka sezone 2023, ovaj klub, kako kaže trener i alfa i omega somborskog rvanja i sporta uopšte Gradimir Dedić, bukvalno je odmah nastavio sa radom za sledeću sezonu. U njihovom „Sokolskom domu“ odmaralo se samo za vreme praznika.

Na samom startu sezone troje mladih rvača je pozvano na pripreme pionirske i kadetske reprezentacije Srbije.

Seniorska takmičenja pojedinačna i klupska, počinju u martu.

Novina su dvojne registracije.

Na kraju razgovora Gradimir je istakao i dva važna događaja što se tiče rvanja u Somboru. Prvi je taj što se u okviru obeležavanja dana Grada u nedelju 18.februara pod nazivom „Dan rvačkih somborskih Olimpijaca“ održava u Gradskoj hali zajednički trening mlađih kategorija rvačkih klubova „Soko“ i „Radnički“ a drugi Pojedinačno seniorsko prvenstvo Srbije 28. aprila. Rvački savez Srbije je domaćinstvo dodelio Somboru zboog toga što je tačno pre sto godina u Parizu na Olimpijskim igrama našu zemlju predstavljao rvač Nikola Grbić iz Sombora, a uz Nikolu tu je bio i plivač iz Sombora Đerđ Sentđerđi.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar