(VIDEO) Rukometni prvoligaši završili takmičenje, drugoligašima ostalo još jedno kolo

Somborski “Bowlingstonsi” nisu uspeli da se plasiraju u završnicu takmičenja Prve Bowling lige Srbije.

Posle 20. kola, završili su takmičenje stepenicu niže, na petom mestu iza ekipe “Krupari”. Obe ekipe su imale isti broj bodova, isti skor 12 pobeda, 8 poraza ali ekipa iz Bačkog Dušanova imala je bolji prosek kao broj oborenih pinova i zbog toga ušla u završnicu takmičenja.

Sezona je bila duga i isprekidana zbog situacije sa corona virusom a mora se priznati “Bowlingstonsi” su imali i problem plus sa renoviranjem njihove staze. Zbog toga su u toku takmičenja prvi deo u dogovoru sa ekipama igrali uglavnom kao gosti da bi se u drugom delu više puta našli u ulozi domaćina. Ali to im nije bila prednost, kako se činilo možda na početku.

U gostima su neki bodovi izgubljeni neočekivano a nova staza u Somboru, bila je dosta, kako kažu sami, tvrda i treba vremena da postane onakva kakva bi trebala. Ipak ekipa koju predvodi Marko Minić kao kapiten, zatim Predrag Mandić, kao jedan od najboljih igrača, zatim Imre Oto, Nikola Vučković, Nedeljko Tolić i Slobodan Naumov zaslužuje sve pohvale. Sada nisu u završnici ali sigurno će u sledećoj sezoni opet voditi borbu za najviši plasman u Prvoj ligi Srbije.

“Krupari” igraju sa “Time Soft” iz Beograda za plasman u polufinale, gde pobednika čeka “Metalac” iz Beograda. Svog protivnika u finalu čeka najbolja ekipa lige “Fortuna” iz Novog Sada.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar