(VIDEO) Rad sa najmlađim selekcija u FK „Radnički 1912“ je stručno koordiniran i potpuno besplatan

Seniorske, omladinske i kadetske ekipe FK „Radnički 1912“ uveliko su započele svoja takmičenja. U uslovima koje je nametnula epidemiološka situacija lige se održavaju ali sa pridržavanjem obaveznih propisanih mera i bez publike. Uprava somborskog kluba je uz to veoma angažovana i posvećena radu sa najmlađim kategorijama. Školom fudbala pionirskog i još mlađeg uzrasta u idealnim uslovima rukovode kvalifikovani i iskusni treneri predvođeni trenerom Damirom Vukovićem. Kakva je trenutno situacija u radu sa pionirskom selekcijom upitali smo upravo Damira Vukovića.

„Mislim da smo formirali jako dobru generaciju. Dopunili smo je za ovu sezonu sa nekoliko izuzetno talentovanih dečaka, tako da imamo dvadestak dečaka pionira, koji su podjednakih mogućnosti i zadovoljavaju ovaj rang u takmičenju koje ih očekuje. Što se tiče još mlađih, kako mi kažemo dečaka u bazi, trudimo se za sada da ih okupljamo vikendom, koliko nam mogućnosti dozvoljavaju u ovim uslovima. Igramo prijateljske utakmice, i želimo da ih što češće izvodimo na veliki teren, da bi osetili što pre taj prostor. Tu nam treba malo više vremena ali uslove imamo i obezbedićemo sve pred početak njihovih takmičenja“, ističe Damir.

Zimska pauza što se tiče fudbala je bila dugačka, čini se nikad duža zbog ove situacije. Počele je i škola, dečaci imaju obaveza i o tome se vodi računa.

„Jeste imamo problema, zbog ove situacije. Nezgodno je organizovati treninge zbo početka Škole. Neki idu pre podne, neki poslepodne , neki su u međusmenama. Bili smo strpljivi na početku ali polako i postepeno sve vraćamo u normalu i pripremamo ih za ono što ih očekuje u takmičenjima koja će početi.“

Generacija 2008. godište je prošle godine ostvarila veliki uspeh, osvojila je SOS ligu šampiona na Zlatiboru. Turnir je ove godine u Somboru započeo ali je i prekinut. Hoćeli ova izuzetna generacija biti u prilici da brani trofej.
„Nemamo još informaciju o tome, mi se spremamo kao da ćemo da branimo taj naslov prvaka Srbije. Ipak zdravlje je na prvom mestu, biće kako mora. Ova generacija je još malo i pojačana sada. Radimo i trudimo se da radimo najbolje što možemo. Ja sam se zbog ovakvih rezultata i došao ovde , radio sam pre sa seniorima ali sada sam se okrenuo totalno radu sa mlađim kategorijama“, između ostalog istakao je Damir.

Generalno gledano sa najmlađim generacijam fudbalera u Somboru radi se sada u idealnim uslovima i što je najvažnije za njihove roditelje to je sve besplatno.

„Da, mi moramo da pomenemo da je ovde sve besplatno. Roditelji ovde nemaju ni jedan trošak. Sve je obezbeđeno, kvalitetno takmičenje, savremena oprema i rekviziti, prevoz na utakmice, pa u svakom klubu u vojvođanskoj ligi to ide na trošak roditelja. To nesme da se nezna, to mora da se istakne. Što se mene tiče, mene su ovde privukli idealni uslovi za rad i mogućnost da radim sa talentovanim dečacima. Imam na raspolaganju talentovane i licencirane trenere i radimo pravi posao, imamo puno planova“, zaključuje Damir.

Kompletan razgovor sa kordinatorom Škole fudbala „Radničkog 1912“ možete pogledati na linku ispod:

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar