(VIDEO) „Quadrivia“ održao koncert posvećen vinu, ljubavi i prijiateljstvu

Somborci koji su imali priliku da dođu do karte, prisustvovali su u subotu 26. avgusta Koncertu renesansne muzike pod nazivom “In Taberna” koji je bio posvećen vinu, ljubavi i prijateljstvu. Koncert je deo projekta Vokalnog ansambla “Quadrivia” iz Sombora kojem je podršku od samog početka do realizacije, dala Karmelićanska crkva Svetog Stjepana Kralja u Somboru i Vinarija “Vrt”.

Vokalni ansambl “Quadrivia” u sastavu Tamara Ivanić, Jova Ivanić, Aleksandar Mijailović i Karlo Hameder je nastao kao kvartet prošle godine. Radi se o iskusnim pevačima koji su školovali glas pod dirigentskom palicom poznatog somborskog dirigenta Silvestera Hajnala i bili deo svetski poznatog somborskog hora “Juventus”.

Kako je nastala “Quadrivia”, projekat “In Taberna” i kako je došlo do realizacije prvog koncerta 19. avgusta prvo u Apatinu a sad i u predivnom ambijentu u dvorištu crkve Svetog Stjepana Kralja u Somboru rekla nam je Tamara Ivanić.

Koncert je u subotu započeo je prelepim rečima otac Stjepan Vidak

Uz pratnju izuzetnih muzičara DraganaTomića (mandolina/gitara), Andreja Kukuruzara (violina), Nebojše Brdarića (frula) i Aleksandra Alića (čembalo) vokalni ansambl “Quadrivia” je pružio priliku somborcima da uz čašu kvalitetnog vina, sira, i domaćih proizvoda uživaju u renesansnoj muzici posvećenoj vinu, ljubavi i prijateljstvu.

Kada će somborci imati priliku da ponovo čuju “Quadrivia” pitali smo Tamaru.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar