(VIDEO) PW “Sever” Sombor zapažen na Državnom prvenstvu u poweliftingu

Powerlifting klub “Sever” se izuzetnim rezultatima predstavio na Državnom prvenstvu u poweliftingu koje je održano u Zaječaru. U konkurenciji više od 130 takmičara, osvojeno je 4 zlatne i 2 srebrne medalje.

U starosnoj kategoriji sub-junior Mia Milošević kao najmlađa takmičarka postaje vicešampionka države do 57kg. Isti rezultat u muškoj konkurenciji, imao je i Filip Maunić u kategoriji do 83kg.

U starosnoj konkurenciji juniora zlato osvaja Strahinja Garai u kategoriji do 66kg i uz osvojenu titulu obora i još 3 nacionalna rekorda, u disciplinama čučanj, vučenje i u totalu.. U seniorskoj konkurenciji nastupila je Dragana Kulaš i u kategoriji do 69kg, oborila je 4 nacionalna rekorda i osvojila zlatnu medalju.

Antun Firanj nastupio je u kategoriji do 74kg i takođe postao državni šampion uz oborena 3 nacionalna rekorda. U starosnoj kategoriji master -120kg nastupio je Darko Glušac i osvojio četvto zlato za svoj klub uz nacionalni rekord u benč presu.

Juniorka Sonja Milošević koja je nastupila u kategoriji do 76kg osvojila je 5. mesto, doj je Tamara Lančuški u kategoriji do 69kg ostala bez plasmana.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar