(VIDEO) Protekli vojvođanski fudbalski vikend veoma uzbudljiv za somborske klubove

Fudbalske vesti počinjemo lokalnim derbijem Područne fudbalske lige koji je završen rezultatom 3 : 3, a akteri su bili domaći „ŽAK“ i „Omladinac“ sa Bukovca.

Već u prvih 10 minuta susreta, desetina gledalaca koji su pratili susret sa okolnih brežuljaka videla je 2 gola, koji su nagovestili odličnu utakmicu prvog dana proleća u Somboru. Prvo su gosti u 6. minutu poveli posle bega brzonogog Rančića i lobovanja istrčalog golmana domaćih.

Ali domaći crno beli za tri minuta izjednačuju. Paunović ubacuje loptu u šesnaesterac, a u gužvi pred golom najviši je iskusni Dabić i to je 1 : 1. Na sledeći gol se čekalo do 30. minuta. Ponovo izvanredni Paunović ubacuje loptu pred gol gostiju, ona sve preleće i dolazi do Sazdanića koji je spušta glavom iza golmana i dovodi svoj tim u vođstvo. Domaći pritiskajui dalje i u 39. minutu, akciju počinje ponovo Paunović. Preciznom pasom izbacuje Hoscijeslavskog, koji uz dosta sreće nalazi Vulina ispred gola „Omladinca“. Domaći igrać koristi grešku gostiju i to je 3 : 1.

Kad se mislilo da će to biti rezultat prvog dela, u 45. minutu brzi napad gostiju sa desne strane završio je golom. Nabačena lopta sve je preletela i Asan na drugoj stativi, neometano glavom loptu sprovodi u mrežu i to je 3 : 2.

Drugo poluvreme nije bilo tako uzbudljivo i efikasno ali borbenosti nije falilo. Na momente igra je bila i pregruba i podeljeno je po 3 žuta kartona sa obe strane, a i u samom finišu meča i jedan crveni za goste. Gosti sa Bukovca su bili opasniji pred golom domaćih i jedan napad u 80. minutu završava se prekršajem u kaznenom prostoru, koji sudija svira i „Omladinac“ ima priliku da iz jedenaesterca izjednači rezultat. Precizan je bio Rančić i to je 3 : 3, što se ispostavilo kasnije i konačan rezultat.

Treneri Dragan Maksimović i Željko Trbojević bi trebali biti zadovoljni igrom svojih igrača, a po bod svakom je pravičan rezultat. „ŽAK“ je ispustio vođstvo ali po situaciji na terenu u drugom delu mogao ga je i izgubiti skroz, dok se „Omladinac“ pokazao kao ekipa koja će sve učiniti da ostane područni ligaš.

„Kordun“ iz Kljaićeva je bio odličan u Pivnicama gde je domaću ekipu „Slavija“ pobedio rezultatom 3 : 0, dok je neprijatno iznenadio lider na tabeli ekipa „Stanišić 1920“, koja je kao gost poražena od poslednje ekipe na tabeli „Tvrđava“ iz Bača rezultatom 1 : 0.

Vojvođanski ligaš „Radnički“ Sombor je išao na megdan lideru na tabeli „Vojvodini“ u Bačko Gradište i vratio se sa 6 golova u mreži.

Srpsko ligaši su odigrali promenljivo. „Radnički 1912“ je napokon ostvario pobedu u gostima i savladao „Tisu“ u Adorjanu rezultatom 3 : 0 i učvrstio se na drugom mestu Srpske lige. Ekipa Dušana Jevrića je tako pokazala da u izuzetnoj formi i sa velikim ambicijama dočekuje u sledećem kolu lidera na tabeli „Mladost GAT“ iz Novog Sada. „Sloga“ je neprijatno iznenadila u Čonoplji gde je poražena rezultatom 0 : 2 od ekipe „Omladinac“ iz Novih Banovaca.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar