(VIDEO) Pregled fudbalskih rezultata VFL Sever 27. kolo i PFL Sombor 26. kolo

11. i 12. maja se igrjle su se utakmice 27.kola Vojvođanskog fudbalskog severa.

Lider na tabeli ekipa „Sloge“ pobedom je praktično tri kola pre kraja rešila pitanje prvaka sezone. Pobedila je ekipu „Mladost APA „ na svom terenu sa rezultatom 2 : 0, golovima Nikole Vemića u 77. i Aleksandra Mitrovića i u nadpknadi vremena. Planovi za Srpsku ligu Vojvodina za klub iz Čonoplje mogu da počnu.

Staparski „Hajduk“ se malo previše opustio u ovom kolu i izgubio drugi meč za redom i na svom terenu ovoga puta, mada mora se ipak priznati znatno oslabljen sastav „Hajduka“ izgubio je od ekipe „Hercegovac“. Rezultatom 0 : 1.Bez nekoliko standardnih igrača, što zbog kazni i povreda, mlada ekipa se hrabro suprostavila gostima i napravila nekoliko šansi na početku , imala stativu i prečku ali to je bilo sve u nedelju. Prvi deo utakmice osim početka ni amlo uzbudljiv i bez golova. U drugom gost koristi jedinu šansu odmah na početku i gol iz brze kontre postiže Luka Sudžum u 48.min. Ispostavilo se da je to o konačan rezultat.

Treći predstavnik somborske opštine „ravangrad 2018“ je gostovao u Karađorđevu ekipi „Solunac“ i osvojio važan bod u borbi za opstanak . rezultat je bio 1 : 1. Domaćin je poveo u 31. da bi Kaluđerović doneo bod golom u 71. minutu.

U ostalim susretima postavljeni su sledeći rezultati : u Vrbasu „Vojvodina“ BG igrala sa domaćinoim 1 : 1, u Subotici „Bačka 1901“ pobedila „Bajšu“ sa 4 : 0 , u Turiji „Mladost“ pobedila „Radnički 1905“ 2 : 1, u Novom Žedniku „Preporod“ izgubila od ekipe „Obilić“ 1 : 3 i u Đurđinu pobedila ekipa „Mladost“ iz Bačkog Petrovca pobedivši domaćina sa 1 : 2.

Na tabeli, kao što smo rekli „Sloga“ sa tri nova boda napravila nedostižnu razliku za drugoplasirani „Vbas“. Sa 63 boda su sigurni prvaci a druga je ekipa iz Vrbasa sa 53 a treći „Obilić“ sa 49. „Hajduk“ je i posle dva poraza uspeo da zadrži bezbedno mesto na 7. mestu na tabeli .Biće borbe pri dnu tabele, jer se još ne zna koliko ispada ekipa iz lige. Najviše nas zaniima „ravangrad 2018“ a somborci su se pomerili sa bodom iz Karađorđeva za još jednu stepenicu, pa su sad 14. na tabeli. Toliko ima i „Preporod“ a poslednji je sad „Đurđin“ sa 19. Prve ekipe iznad njih su „Hercegovac“ sa 27 i „Mladost“ Turija sa 31. Ko će se spasiti videće se u poslednja 3 kola.

Područni ligaši igrali su 26.kolo. Postignuti su sledeći rezultati : u Somboru „ŽAK“ pobedio „Budućnost“ Mladenovo sa 2 : 0, u Crvenki domaćin remizirao 1 : 1 sa ekipom „Rusin“, u Bačkoj Palanci „Krila Krajine“ i „ČSK“ 2 : 1 , u Ratkovu „Radnički 1918“ i „Budućnost“ Parage 1 : 2, u Novoj Gajdobri isti rezultat „Soko“ i „Borac 46“ 1 : 2, u Bačkom Brestovcu ekipa „BSK“ pobedila „Kulu“ sa 3 . 2, u Liparu „Polet“ iz Karavukova izgubio 4 : 2 i u Kulpinu u derbiju, domaćin pobedio „Budućnost“ iz Gložana sa 2 : 0. Ovom pobedom je 4 kola pre kraja“Kulpin“ je zadržao prvo mesto na tabeli sa 63 boda i ostavio dve „Budućnosti“ iz Gložana i Paraga na drugom i trećem sa po 61.bodom. Somborski „ŽAK“ je sada četvrti sa 46 bodova. Na dnu je već otpisan „Soko“ a borbu za opstanak vodiće još „Kula“ i „Polet“ iz Karavukova.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar