(VIDEO) Pregled fudbalskih rezultata somborskih klubova

Pregled fudbalskih rezultata sa utakmica klubova naše opštine, odigranih za vreme prazničnog vikenda počećemo sa Prvenstvom Područne fudbalske lige Sombor.

Najviše pažnje fudbalske javnosti poslednjih mesec dva zaokupljaju odlične igre ekipe FK „ŽAK“ koja je predvođena trenerskim tandenom Maksimović i Paunović, koji uz to i igrač, zaređala 6 pobeda u nizu i došla iza leđa vodećem dvojcu na tabeli „Stanišiću“ i „Budućnosti“.

Ovog puta u 26. kolu pobeđena je odlična ekipe „Borac 46“ izO brovca i to sa rezultatom 5 : 2.

Golovima Terzije, Skunija, Vulina, Dabića i na kraju kapitena i najboljeg igrača Paunovića somborski „železničari“ osvojili su nova tri boda i sada su na 6. mestu na tabeli sa malim bodovnim zaostatkom iza treće plasirane ekipe „Budućnost“ iz Mladenova. Ekipa somborskih „crnobelih“ igrom i organizacijom kluba pokazuje da zaslužuje viši rang takmičenja.

Ove godine to neće ostvariti, bog velike bodovne prednosti vodeće ekipe, ali kako stvari izgledaju sledeće sezone biće sigurno među favoritima za prvo mesto.

Veoma efikasan ovog vikenda bio je i „Omladinac“ koji je kao domaćin na Bukovcu pobedio „Zadrugar“ iz Srpskog Miletića sa 5 : 1. Tri boda je osvojio i vodeći „Stanišić 19120“ pobedom u gostima nad ekipom „Borac“ u Bačkom Gračacu. Bez bodova je ostao jedino „Kordun“ koji je izgubio u Gložanu od ekipe „Budućnost“ rezultatom 2 : 0.

U Vojvođanskoj ligi Sever igrano je 28. kolo, a somborski „Radnički“ i dalje ne osvaja bodova. Ovoga puta je bio domaćin ekipi „Krila Krajine“ i izgubio sa 3 : 0.

U Srpskoj ligi Vojvodina odigrano je 32. kolo. „Radnički 1912“ nije nastavio niz od 4 pobede, ali nije poražen u Bačkoj Palanci , sa ekipom „Stari Grad“ odigrano je bez golova 0 : 0 i zadržano 2. mesto na tabeli.

Drugi srpskoligaš „Sloga“ nastavlja sa lošim rezultatima i za vikend je bodove iz Čonoplje odnela ekipa „Tisa“ iz Adorjana rezultatom 0 : 1.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar