(VIDEO) Pregled fudbalskih rezultata 25.- 26. septembar

Prošle sezone Gradski stadion u Somboru bio je mesto sa kojeg su se gostujuće ekipe najčešće vraćale bez bodova i sa najmanje 2-3 gola u mreži, a crveno beli su u gostima ispuštali važne bodove. Ova sezone je počela skroz obrnuto. Gube se bodovi u Somboru, a osvajaju u gostima.

U 7. kolu Srpske lige Vojvodina, ekipa “Radnički 1912” , bila je četvrti put domaćin i treći put doživela poraz, kada se uz to doda da je u četvrtoj bilo samo nerešeno bilans je veoma negativan i neočekivan za sve ljubitelje fudbala.

Ovoga puta bodove iz Sombora odnela je ekipa “Stari Grad” golom u nadoknadi vremena, tačnije u poslednjim sekundama.
U pravoj takmičarskoj utakmici u kojoj oba tima jure važne bodove zbog lošeg starta ove sezone, viđen je isti scenario kao prethodna tri susreta. Domaćin u prvom poluvremenu sa blagom inicijativom, zrelijim šansama ali realizacija nikakva.

Drugo poluvreme, gosti opasniji i konkretniji dok igrači “Radničkog 1912” propuštaju zicere zbog kojih, po najčešćem fudbalskom pravilu, na kraju gube utakmice. Ovoga puta promašaje Kovačevića, u trenucima kada je valjda odbrana očekivala poslednji zvižduk sudije, kažnjava Kostić udarcem glavom sa 5 metara šalje fudbal u mrežu domaćina i šokira kako domaću ekipu tako i navijače na stadionu i važni bodovi odlaze u Bačku Palanku. Ekipi Igora Radusinovića ostaje velika briga pred odlazak sledećeg vikenda u Šajkaš i zadatak da po treći put donese maksimalna broj bodova sa gostovanja.

“Radnički 1912” je i pored poraza ostao na 10. mestu na tabeli sa osvojenih 7 bodova što je 9 manje od ekipa na vrhu tabele.

Vojvođanski ligaši iz somborske opštine su u 7. kolu odigrali očekivano. Vodeća ekipa “Stanišić 1920” je pobedila kao domaćin “Bačku” iz Pačira rezultatom 2 : 1, i zadržala prvo mesto dok je poslednja ekipa na tabeli “Sloga” u Čonoplji izgubila od subotičke “Bačke 1901” sa 1 : 5.

7.kolo u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor je obeležio podatak da je na 8 utakmica postignuto čak 37 golova. Za ovaj broj su najzaslužniji somborski klubovi. „ŽAK“ je ostvario drugi trijumf kao gost i u nedelju u Ruskom Krsturu pobedio “Rusin” sa rezultatom 4 : 1 dok je “Kordun” bio “loš komšija” i u Kljajičevu savladao “Radnički” Sombor rezultatom 6 : 0.

Pregled fudbalskih rezultata somborskih klubova završićemo kao i svaki put dobrim rezultatom ekipe “PIK” koja se u 4.kolu MFL 2.razred, pobedom u Bezdanu nad ekipom “Sport” rezultatom 1 : 0, učvrstila na prvom mestu na tabeli.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar