(VIDEO) Predsednik Pokrajinske vlade obišao završen lokalni put Stapar – Sivac

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, obišao je završen lokalni put Stapar – Sivac. Obilasku su pristustvovali Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić, načelnik Zapadnobačkog okruga Goran Nonković, predsednik SO Kula Velibor Milojičić, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Miloš Maletić, kao i predstavnik izvođača radova Milutin Perunović.

„Okupili smo se da zajedno sa vama vidimo kako su vredni neimari iz kompanije „Ekstra Auto Transport“ realizovali ovaj posao. Radili smo fazno u četiri deonice. Dužina novog lokalnog puta je skoro 16 kilometara, a vrednost radova je bila oko 1,37 milijardi dinara sa dva velika objekta, od kojih je jedan novoizgrađeni most. Ovaj put je veoma značajan za grad Sombor i opštinu Kulu, a posebno za stanovnike Apatina jer će dobiti direktan izlaz na buduću brzu saobraćajnicu“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u svom obraćanju.

Rekonstrukcija ovog puta trajala je skoro pet godina, a izvođač radova je kompanija “Ekstra Auto Transport” d.o.o. Vrbas. Na ovom lokalnom putu, dužine skoro 16 kilometara, nalazi se i novoizgrađeni most, a za realizaciju projekta izdvojeno je 377 miliona dinara.

„Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi završeni su radovi na izgradnji puta od Stapara do Sivca. Ovaj put ima regionalni značaj i omogućiće brži transport robe, ljudi i usluga, a takođe, biće najbrža trasa do brze saobraćajnice za stanovnike Stapara, Doroslova, kao i za opštinu Apatin. Pored toga, omogućiće našim poljoprivrednicima bolji pristup svojim njivama, a uporedo završavamo i projekat koji će omogućiti da kanali za odvodnjavanje budu i u funkciji navodnjavanja. Sombor je danas veliko gradilište. Pored radova na izgradnji brze saobraćajnice od Bačkog Brega do Srpske Crnje, uskoro će biti završen još jedan lokalni put od Bačkog Monoštora do Kupusine u dužini od 10,6 kilometara, a radiće se i na izgradnji puta od Riđice do Rastine. Za nas je svaka saobraćajnica bitna i pored rekonstrukcije postojećih puteva radimo i na izgradnji novih, kako državnih tako i lokalnih“, rekao je gradonačelnik Ratković u svom obraćanju.

Žana Stanojević

Žana Stanojević


Novinar