(VIDEO) Poznati planovi Lokalne samouprave za 2022. godinu

Gostujući u Novogodišnjem programu naše televizije gradonačelnik Sombora Antonio Ratković otkrio je koji su to planovi Lokalne samouprave za 2022. godinu.

„Pre svega ja se iskreno nadam da će nas u narednoj godini očekivati mnogo velikih projekata. Napomenuo sam Regionalni centar za upravljanjem otpadom gde očekujemo u prvoj polovini 2022. godine krenu radovi sa ukanjanjem deponije u Rančevu, pa kasnije i sa izgradnjom. Ceo traj projekat će trajati sigurno od 18 do 24 meseca. To je jedan veoma bitan projekat za sve nas, s obzirom da je jedini Sombor grad u Vojvodini koji je dobio ova sredstva.

Napomenuo sam i izgradnju kanalizacije koju očekujemo u drugoj polovini godine, ali svakako kada budu gotovi svi ovi projekti, kada bude potpisan ugovor o finansiranju i izgradnji svakako da ćemo o tome više pričati, ali bih voleo da ljudi znaju da se uvleiko radi na tome, da su projekti u proceduri i da ćemo ispoštovati sve rokove.

Najveći projekat koji nas očekuje u sledećoj godini je izgradnja brze saobraćajnice o kojoj smo pričali cele prošle godine. Grad Sombor je pre svega svojim radom, radom zaposlenih u gradskoj upravi i u Javno komunalnom preduzeću „Prostor“ izborio da upravo radovi krenu sa naše teritorije, ja sam na te ljude izuzetno ponosan jer su odvojili jako vreme oko tih pripremnih radova“, između ostalog istakao je Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik