(VIDEO) Powerlifting klub „Sever“ drugi najuspešniji klub na Državnom prvenstvu

Powerlifting klub „Sever“ iz Sombora ima sada 3 državna prvaka i 4 nacionalna vicešampiona.

Ove medalje somborski klub je osvojio na Državnom prvenstvu u powerliftingu za sub jubiore, juniore i mastere koje je održano u Vladičinom Hanu proteklog vikenda.

„Sever“ je predstavljalo 8 takmičara i svi su osvojili medalje. Najuspešniji su bili Mia Milošević u kategoriji do 57kg u sub juniora, koja je pored zlatne medalje oborila i tri nacionalna rekorda. Na najviše pobedničko postolje popeli su se i Filip Maunić u kategoriji do 74 kg, kao i Darko Glušac (master 1) u kategoriji do 120 kg. Potrebno je reći da je Darko odbranio titulu državnog prvaka osvojenu prošle godine.

Srebrne maedalje osvojili su Milijana Mitrović u kategoriji do 84 kg. Ovo je za Miljanu bio prvi nastup na nacionalnim takkmičenjima, zatim Petar Glušac u kategoriji do 83 kg, Tamara Lančuški u kategoriji do 69 kg i Strahinja Garai koji je u kategoriji do 74 kg pored srebrne medalje oborio i nacionalni rekord u čučnju.

Da svi takmičari osvoje medalju potrudila se Sonja Milošević sa bronzanom medaljom u kategoriji do 76 kg. Na osnovu ostvarenih rezultata „Sever“ je na takmičenju proglašen za drugi najuspešniji klub u državi.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar