(VIDEO) Poništena rukometna takmičarska sezona 2019/2020

Na predlog Takmičarske komisije Rukometnog saveza Srbije doneta je odluka o poništenju takmičarske sezone 2019/2020. U skladu sa željom da se ispoštuje vertikalna prohodnost od prvog do poslednjeg ranga takmičenja, u narednoj sezoni Muška Super liga brojaće 16 klubova – umesto dosadašnjih 14. Ženska Super liga brojaće 12 umesto dosadašnjih 10 klubova.

Prvaci Super B liga, kao i Prvih liga igraće Baraž za popunu Liga iznad svog ranga. Baraž nije obavezan, nego će se igrati po prijavi, tj plaćenoj kotizaciji.

Dakle možemo zaključiti da su se očekivanja Muškog rukometnog kluba „Somborelektro“ ispunila i da je ovo ipak najbolja odluka za sve, sa obzirom na situaciju koja je uslovila pandemija virusa .

„Somborelektro“ dakle ostaje član Prve lige Sever i sada čak postoji šansa da se ekipa prijavi za Baraž. O tome će razmišljati na sastanku Uprave somborskog kluba i doneti sigurno najbolja odluka za somborske rukometaše. U svakom
slučaju pripreme su već počele i ne sumnjamo da ćemo i na jesen gledati kvalitetan rukomet u Gradskoj hali u Somboru.
Na poslednjoj sednici Rukometnog saveza Srbije odlučeno i da Finalni turniri Kupa Srbije 2019/2020 budu odigrani nedelju dana pre početka takmičarske sezone 2020/2021.

Upravni odbor Rukometnog saveza dao je i informaciju da mandat delegata Skupštine traje do 7. septembra, a predsednika i Upravnog odbora do polovine oktobra. Shodno s tim, predsednik Skupštine će iz delokruga svog rada preduzeti neophodne aktivnosti.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar