(VIDEO) Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević posetio Sombor

Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam sa svojim saradnicima boravio je na teritoriji Grada Sombora u radnoj poseti.

Delegaciji sekretara pridružio se i gradonačelnik Sombora Antonio Ratkovića sa saradnicima.

Ivanišević je prvo posetio Udruženje „Staparska ruža“ u Staparu, a nakon toga delegacija je posetila klub „Bowling stones“ gde su pored kuglane posetili i smeštajne kapacitete i apartmane za koje je Sekretarijat dodelio sredstva putem javnog konkursa.

„Cilj posete jeste da se lično uverim da su sredstva koja su nam poverili poreski obveznici na osnovu budžeta AP Vojvodine utrošena na pravilan način. To smo videli u Staparu, a danas u Somboru vidimo jedan odličan primer kako se razvija turizam. Drago mi je da je turistička sezona napredovala, drago mi je da gradonačelnik sa svojim timom prepoznaje značaj turizma u Somboru i drago i je što imamo ovakvu privatnu inicijativu koja na jedan fascinantan način može da odgovori zahtevima svakog gosta iz bilo kojeg dela sveta“, ističe Ivanišević.

Pokrajinski sekretar nije krio oduševljenje budući da je u Somboru video konkretne rezultate.

„Sa zadovoljstvo mogu da vam kažem da je Zapadnobački okrug ukupno dobio preko 50 miliona dinara na prethodnom konkursu što jasno pokazuje opredeljenja i da se privreda i turizam razvijaju. Preko 30 miliona je došlo u Sombor i to samo pokazuje napredovanje. Mogu da kažem da su ovde vidljivi vrlo konkretni rezultati.“

Kao što smo napomenuli pre Sombora pokrajinski sekretar boravio je u Staparu, pa nas je zanimalo kako je zadovoljan onim što je video tamo.

„Posetili smo udruženje „Staparska ruža“ i to je udruženje koje Pokrajiski sekretarijat tradicionalno podržava. Naša ideja jeste da podržavamo i nevladine organizacije i sva udruženja iz dva razloga. Prvo to je važan turistički potencijal, što je jedna od karakteristika duše Vojvodine, a drugo važno je i zbog očuvanja tradicije. Mi smo kroz javne radove „Staparsku ružu“ podržali sa preko 400 hiljada dinara. Dogovorili smo se da oni budu jedan od naših predloga izložbenog dela koji ćemo imati na svetskoj izložbi u Dubaiju“, završava Ivanišević.

Prisutnim medijima obratio se i Milan Vučković, vlasnik „Bownling stonsa“.

„Želim da se zahvalim Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam koji su nam omogućili da dobijemo sredstva da bi završili ovaj deo što planiramo da završimo da nam ovi apartmani pređu u hotel. Trenutno raspolažemo sa sedam apartmana, apartmani su namenski pravljeni kao četiri godišnja doba“, između ostalog rekao je Milan Vučković.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik