(VIDEO) Podeljena auto sedišta za 100 prvih beba koje su rođene u 2021. godini

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zajedno sa ostalim članovima Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora uručio je auto sedišta za prvih 100 beba koje su rođene u 2021.

Ova akcija organizovana u Velikoj sali zgrade Županije, obezbeđena je sredstvima od naplaćenih kazni nesavesnih vozača, a od 2017. godine ukupno je podeljeno 575 sedišta.

“Za prvih sto beba danas ćemo podeliti ova auto sedišta, za drugih sto sedišta, sutra treba da raspišemo javni poziv.
Apelujem na sve roditelje koji su dobili decu u 2020. i 2021. godini, a nisu bili u prvih sto beba, da će imati priliku da se prijave i dobiju ova auto sedešita.

Kao što sam i rekao Savet za bezbednost saobraćaja, konstituisan u ovom sastavu, kad smo se odlučili da će apsolutni prioritet biti bezbednost naših najmlađih učesnika u saobraćaju i zato smo se i odlučili za ovu lepu meru. Ukupno je izdvojeno milion dinara za kupovinu auto sedišta, milion dinara izdvajamo za kupovinu auto sedišta, milion dinara izdvajamo za kupovinu sedišta za bicikle, takođe za decu. U maju ili junu očekujemo i ovaj javni poziv. Prošle godine smo imali ovu akciju koja se takođe pokazala izvanredna i hoćemo i ove godine da nastavimo sa ovom lepom akcijom“ – istakao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Svoju zahvalnost izrazio je i Igor Karapandža, otac dvoje dece. Savet za bezbednost saobraćaja, nastaviće sa akcijama i ubuduće.

Uz gradonačelnika Sombora Antonia Ratkovića, sedišta su podelili i članovi saveta za bezbednost saobraćaja Milan Glumac, Luka Milanović i Panta Petrović.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar