(VIDEO) Počela trodnevna manifestacija “Cvetna jesen u Somboru”

Na Trgu Svetog Trojstva počela je trodnevna manifestacija pod nazivom „Cvetna jesen u Sombor“. Ni niske temperature nisu sprečile izlagače da dođu i predstave svoju cvetnu ponudu.

Prema rečima Dušana Kontića, organizatora „Cvetne jeseni u Somboru“, očekuje se preko 40 izlagača iz većeg dela Srbije. Posetioci ove manifestacije mogu da vide i kupe raznovrsno saksijsko i baštensko veće kao i rasadu.

“Ja bih pre početka se zahvalio izlagačima koji su bili strpljivi, s obzirom da je jutros temperatura bila – 4 i stvarno su ispunili svoje obećanje, tako da ja mislim od ove manifestaciji mi smo pokušali da povežemo Zadušnice i Svi svete, to je već i tradicionalna jesenja manifestacija koja se održava i mislim da su građani zadovoljni, vidite da evo tek su se raspakovali ili se još raspakuju a narod je već tu i kupuju, razgleda i bira šta će i kako će“, rekao je Dušan Kontić organizator.

Na pitanje koliko će biti izlagača i iz kojih mesta dolaze Kontić kaže: „Izlagači se očekuju iz Jastrebca, Vrnjačke Banje i Subotice. Eto taj deo smo pokrili. Tako da je tu trenutno otprilike 40-42 izlagača. Biće još tri, četiri u toku dana ali je sasvim zadovoljavajuće. Na Trgu nema dosta prostora. Ja uporno pričam jednu stvar. Velik broj izlagača bi još sigurno došao ali stvarno nema gde da smestimo“, završava je Kontić.

Pokrovitelj manifestacije „Cvetna jesen u Somboru“ je Mesna zajednica „Venac“.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik