(VIDEO) Plesna grupa “Inanna” pobedila na Međunarodnom online plesnom takmičenju

Plesna grupa “Inanna” iz Sombora učestvovala je na Međunarodnom online plesnom takmičenju u organizaciji “5678” zajednice i osvojila je prvo mesto u kategoriji “oriental performance kids” (5 do 11 godina).

Grad Sombor putem Zoom aplikacije predstaviljale su koreograf grupe Brankica Ćurčić i pet talentovanih devojčica, Laura Jožef, Tamara Micić, Ena Jožef, Sara Bala i Maša Borković. Odigrale su koreografiju „Fallen army“ Brankice Ćurčić i osvojile prvo mesto.

Online plesni festival okupio je preko 150 takmičara iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Finske i Rumunije, pokrenut je u vreme pandemije COVID19 kada je osnivač festivala “ 5678 community“ iz Beograda odlučio da nastavi rad na razvoju ideje podrške novog pristupa igri koja okuplja ljubitelje plesa širom sveta i eminentne stručnjake iz ove oblasti.

Festivali u organizaciji „5678 community“ namijenjeni su mlađim i starijim igračima, a njihovi ciljevi su da umetnost igre na prostorima našeg regiona podignu na viši nivo; obrazovanje, umrežavanje, inspirisanje i usmeravanje mladih talentovanih igrača, kroz podsticanje mira i tolerancije uz zajednički ples i druženje među pojedincima, ekipama i zemljama.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar