(VIDEO) Planovi za pošumljavanje Pokreta gorana Sombor

Ekipa naše televizije posetila je rasadnik Pokreta gorana Sombor i tom prilikom popričala sa Ljiljom Davidov, predsednicom somborskog Pokreta gorana.

Kroz priču nam je otkrila da postoje veliki planovi kada je reč o pošumljavanju.

„Jeste, mi smo do sada sprovodili sve projekte koejg su nas doveli do ovoga i na neki način finalnog projekta, a to je da krenemo u pošumljavanje parcela koje smo dobili od grada. One se oslanjaju na rasadnik. Isto tako rasadnik mora da se uređuje jer ima dosta sadnica, dosta toga je neiskrčeno, odnosno je dosta zapušteno. Pokret gorana Sombor ove godine kreće u pošumljavanje tri ipo hektara koji se nalaze tu u susedstvu gde bi trebalo da se podigne jedna šuma u formi arburetuma, koja će doprineti mikroklimatskom stanju. U pitanju je veliki projekat koji pokrećemo sad u ovo vreme,a mi smo i načelno zakazali datum kad bi trebalo da se krene sa sadnjom, 21. oktobra – Dan goranskih pokreta“, rekla je između ostalog Ljilja Davidov, predsednica Pokreta gorana Sombor.

Pokret gorana Sombor organizator je brojnih radionica za decu. Odaziv na radionicama je veliki što pokazuje da mlađe generacije ipak žele da nauče kako da brinu o okolini.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik