(VIDEO) Petr Makrlik i Jasmina Keber Šušteršič osvojili Međunarodni crosminton turnir “Serbian open 2021”

Međunarodni crosminton turnir serije 500 “Serbian open 2021” u organizaciji somborskog kluba SBK “Speeder” održao se u subotu kao i svaki put do sada na terenima Sportskog centra “Orange Arene” u Somboru.

Ovo je bio peti crossminton turnir na kome je učestvovalo 58 takmičara, i to iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Mađarske, Češke, Francuske, Letonije i Srbije među kojima je bio i trenurno Svetski broj 1 u crosmintonu Petr Makrlik iz Češke.

Makrlik je i potvrdio taj status osvojivši 2 zlatne medalje – u kategoriji seniori i muškom dublu. Kod žena titulu osvaja Jasmina Keber Šušteršič iz Slovenije Mečevi su igrani su u 10 kategorija na 7 terena i bilo ih je ukupno 130.

Po rečima Borisa Jerkovića domaćina i glavnog organizatora turnira turnir nije bilo lako organizovati, u ovakvoj situaciji kakva je sada u Svetu. Ipak najvažnije je da se održao i da je i dalje najkvaliteniji crosminton turnir u Srbiji

„Moram priznati nije ovo najbolji turnir u našoj organizaciji zbog jako zgusnutog rasporeda prethodnih nekoliko meseci. Nismo imali dovoljno vremena da se pripremimo na pravi način, na način na koji smo želeli, da ugostimo vrhunske igrace na vrhunski način. Napravili smo nekoliko sitnih propusta. Ne sumnjam da ćemo i dogodine uraditi dobar posao, napraviti najbolji turnir u Somboru i Srbiji“, ističe Boris Jerkovic, SBK Speeder Sombor.

„Volim da dođem u Srbiju i u Sombor. Došao sam da pobedim. Nadam se da nas sledeće godine očekuje masovniji turnir i veća konkurencija“, rekao je Petr Makrlik (Česka) pobednik Serbian Open 2021.

„Mnogo mi se sviđa Sombor i ovaj turnir. Rado se vraćam ovde. Organizacija je mnogo dobra“, završava Jasmina Keber Šušteršič (Slovenija) pobednica Sombor Open 2021.

Srpska reprezentacija koju su predstavljali takmičari somborskog “Speedera” je završia turnir sa 9 medalja, a najuspješnija nacija je ove godine bila Mađarska, sa medaljama u gotovo svakoj kategoriji. Kompletan spisak osvajača medalja možete videti na OVDE.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar