(VIDEO) Otvoreni javni trening sa Katarinom Krpež Šlezak i Kristinom Liščević

Na poziv Uprave somborskog ŽRK “Ravangrad” srpske reprezentativke su veoma rado odvojile deo svog slobodnog vremena i podržale nameru rukovodstva svog nekadašnjeg kluba, da na ovaj način animira devojčice i pokrene jedan ciklus rada, koji ima za cilj da u što skorije vreme vrati somborski rukomet na mesto koje je nekada imao.

„Ovo je jedan special našeg kluba. Eto napravili smo jedan otvoreni trening za našu decu i to sa rukometnim reprezentativkama Kaćom i Kiki, a sve sa ciljem da popularišemo rukomet i naš klub i da ga vratimo na mesto koje zaslužuje. Svi znamo koliko uspeha je našem gradu doneo “Ravangrad” iz svojih najboljih dana. Promenile su se sada neke stvari, došli su neki novi ljudi, doneli jednu energiju, pa eto uradićemo sve da se današnja situacija poboljša. Sa Katarinoom i Kristinom smo se lako dogovorili, odmah su vrlo rado pristale i odazvale se pozivu. Nastavićemo ovako u narednom period, pozivaćemo devojčice da dođu i vide šta i kako radimo, neka nas prate preko društveninh mreža i informišu se o terminima i aktivnostima“, ističe Darko Bošković, trener ŽRK „Ravangrad“ Sombor

Katarina i Kristina su veoma rado prihvatile poziv i kako same kaže drago im je što se mnogo devojčica našlo u nedelju ujutru na sportskom terenu.

„Veliko mi je zadovoljstvo biti ovde i pomoći. Nadam se da ćemo biti u mogućnosti da pomognemo i u drugim prilikama, a ne samo danas. Vidi se osmeh na licima devojaka, a to je najvažnije. Ima dosta početnika ali ima i talenata kojima samo treba dobar rad i mnogo volje. Nadam se da im se svideo ovaj trening“, rekla je Kristina Liščević.

„Baš nam je drago što smo dobili ovaj poziv, a vidimo da je i devojčicama drago što smo ovde. Vidi se na njihovim licima da žele da rade, pa nadamo se da će tako i nastaviti. Dobro je došlo i nama dvema da vidimo kakvi smo u ovakvom radu. Ima nekih kao ideja da ostanem u rukometu kad završim igračku karijeru, ali ipak još želim da igram i drži me ta želja. Volela bih jednog dana da se vrati u svoj grad i svoj klub ali o tom potom“, završava Katarina Krpež Šlezak.

Ako se nastavi sa ovakvim radom kako je počelo u nedelju pre podne, sigurnoće neka od devojčica krenuti koracima rukometašica kao što su Katarina i Kristina.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar