(VIDEO) Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ i Domu zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ uručena zdravstvena oprema

Fudbaler Miloš Kosanović donirao je Gradu Somboru 9.000 evra za pomoć u borbi protiv pandemije korona virusa, sa željom da se pomogne zdravstvenim ustanovama i njegovom rodnom mestu Čonoplji.

Od pomenute sume deo sredstava je raspoređen za pakete koji su dostavljeni socijalno ugroženom stanovništvu u Čonoplji, a deo je iskorišten za nabavku medicinske opreme za Opštu bolnicu „Dr Radivoj Simonović“ i Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“.

U ime svih Somboraca Milošu Kosanoviću na donaciji zahvalila se gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

„Danas završavamo podelu ove donacije uručenjem opreme za Kovid ambulantu u Domu zdravlja i opreme namenjene Opštoj bolnici u Somboru. Smatram da će ovo biti značajna pomoć za celokupan naš zdravstveni sistem, s obzirom da je Dom zdravlja pružio veliku podršku u borbi protiv korona virusa i bio zapravo prva linija odbrane kako bismo ceo zdravstveni sistem u gradu spasili od neke veće zaraze, što se nadam da smo i uspeli da ostvarimo“ rekla je gradonačelnica Golubović.

Dr Dragan Rastović, direktor Opšte bolnice zahvalio se na vrednoj donaciji koja će, prema njegovim rečima, sigurno unaprediti rad ove zdravstvene ustanove u današnje vreme kovid epidemije.

Na vrednoj donaciji zahvalila se i direktorka Doma zdravlja dr Emeše Uri rekavši da će ona dodatno pomoći u pružanju zdravstvene zaštite našim sugrađanima.

„Ovom prilikom zahvalila bih se i gradonačelnici i većniku Forgiću koji su zapravo sagledali trenutnu situaciju na najbolji način i iz donacije su nama opredelili sredstva za koje smo uspeli da kupimo ove aparate i na taj način smo uspeli da osiguramo i dalje dobar kvalitet i sigurnost našim sugrađanima da će pravovremeno da budu otkrivene sve njihove tegobe i da se usmere tamo gde treba“ istakla je dr Emeše Uri.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik